Ισόβια κάθειρξη για τη "γυναίκα αράχνη" που τσιμέντωσε το σύζυγό της

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας, η γνωστή και ως “γυναίκα αράχνη”, που δολοφόνησε και τσιμέντωσε στο τζακούζι του σπιτιού της, στο Διακοπτό, του 42χρονο σύζυγό της και επιχειρηματία, Τάσο Τσαγκαρόπουλο.

Η έφεση της 52χρονης, απορρίφθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας, με την ίδια να μην εμφανίζεται ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ενώ δεν εκπροσωπήθηκε καν από κάποιον δικηγόρο με αποτέλεσμα να παραμείνει η πρωτόδικη ποινή.

Η “γυναίκα αράχνη” καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία του επιχειρηματία και σε συνολική ποινή φυλάκισης 3,5 ετών για τις υποθέσεις πλαστογραφίας καθώς και για οπλοχρησία.

Τα ίχνη του Τάσου Τσαγκαρόπουλου χάθηκαν στις 23 Μαΐου του 2009, ημέρα που είχε δανειστεί από κάποιον φίλο του, ένα άσπρο αυτοκίνητο. Λίγους μήνες μετά, η οικογένεια του 42χρονου επιχειρηματία ζήτησε τη συνδρομή της Αγγελικής Νικολούλη και της εκπομπής “Φως στο τούνελ” για τον εντοπισμό του.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εκπομπής, το αυτοκίνητο του θύματος εντοπίστηκε από τηλεθεατές, σε κεντρικό δρόμο του Αιγίου. Στοιχείο, που σε συνδυασμό με τον εντοπισμό του τελευταίου στίγματος του κινητού του θύματος στο Διακοπτό, έστρεψε τις έρευνες της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου. Ακολούθησε και δεύτερη εκπομπή όπου οι αποκαλύψεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Ένας τηλεθεατής υποστήριξε πως είχε δει το αυτοκίνητο, του μέχρι τότε αγνοούμενου, στην αυλή ενός σπιτιού στο Διακοπτό όπου διέμενε μία κυρία, η οποία εμφανιζόταν ως πλούσια Ελληνοαμερικάνα και η οποία είχε αλλάξει τα πλακάκια στο μπάνιο του σπιτιού. Μετά από άδεια του εισαγγελέα πραγματοποιήθηκε έρευνα στην συγκεκριμένη οικία, όπου ο επιχειρηματίας βρέθηκε τσιμεντωμένος κάτω από την μπανιέρα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης, η 52χρονη, στις 24 Μαΐου του 2009, έχοντας αποφασίσει από κοινού με τον τότε σύντροφό της, ο οποίος απεβίωσε πριν την αποκάλυψη της δολοφονίας, να σκοτώσει τον 42χρονο επιχειρηματία, του έριξε υπνωτικό χάπι στην πορτοκαλάδα του, με αποτέλεσμα το θύμα να χαλαρώσει και να καμφθεί η αντίστασή του. Τότε, ο σύντροφός της 52χρονης τον χτύπησε με σφυρί τέσσερις φορές στο κεφάλι και εκείνη τον έπληξε με δυο μαχαιριές στο λαιμό με αποτέλεσμα το θύμα να πέσει αιμόφυρτο και να ξεψυχήσει.

Όπως αποδείχθηκε σε πρώτο βαθμό, η 52χρονη εξαπάτησε δεκάδες ανυποψίαστους ανθρώπους, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα, είτε ότι θα τους έβγαζε βίζα, είτε ότι θα επένδυε τα χρήματά τους, ως πλούσια δήθεν ελληνοαμερικάνα. Δεν αρκέστηκε όμως στις απάτες καθώς έφτασε στο σημείο να «βγάλει από τη μέση» τον 42χρονο επιχειρηματία, με τον οποίο συνεργαζόταν.

Σε πρώτο βαθμό η 52χρονη καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία του επιχειρηματία και σε συνολική ποινή φυλάκισης 3,5 ετών για τις υποθέσεις πλαστογραφίας και για οπλοχρησία. Ομόφωνα αθώο, είχε κηρύξει το δικαστήριο, τον συγκατηγορούμενό της, που είχε δώσει την πληροφορία στην εκπομπή “φως στο τούνελ” για τις εργασίες στο μπάνιο του σπιτιού της 52χρονης και τον οποίο είχε η ίδια εμπλέξει στη δολοφονία κατά το στάδιο της ανάκρισης.