Δολοφονία Αρχιμανδρίτη στο Γέρακα - Το θύμα γνώριζε το δολοφόνο του

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις της άγριας δολοφονίας του 46χρονου αρχιμανδρίτη Ιερόθεου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός και δεμένος χειροπόδαρα στο σπίτι του στον Γέρακα. Στο συμπέρασμα ότι θύμα και δράστης πρέπει να γνωρίζονταν καταλήγουν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει να εξιχνιάσουν την υπόθεση δολοφονίας του 46χρονου Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου. Οι έρευνες των αστυνομικών εστιάζουν στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον και σε πρόσωπα που κατά πάσα πιθανότητα είχαν προσωπικές διαφορές μαζί του. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνται λόγω και της διαπίστωσης του ιατροδικαστή ότι ο άτυχος αρχιμανδρίτης πριν δολοφονηθεί είχε ξυλοκοπηθεί άγρια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών ο ιερέας άνοιξε την πόρτα στον δολοφόνο του ενώ η δολοφονία του έγινε με ένα μαξιλάρι. Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι ο δολοφόνος αμέσως μετά την πράξη του προσπάθησε να φτιάξει ένα σκηνικό ληστείας, γι’ αυτό και αφαίρεσε κοσμήματα και ιερατικά αντικείμενα, προκειμένου να προκαλέσει σύγχυση στις αστυνομικές έρευνες.

Ο Αρχιμανδρίτης άνοιξε την πόρτα στον δολοφόνο του καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης στο διαμέρισμα και φορούσε τις πυτζάμες του, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είχε οικειότητα με τον επισκέπτη του. Μάρτυρας του φριχτού εγκλήματος ήταν το σκυλάκι του ιερέα, αυτό ωστόσο που κάνει εντύπωση είναι ότι, κανένας δεν το άκουσε να γαβγίζει, κάτι που σημαίνει ότι γνώριζε τον δράστη ή τους δράστες.
pries1

Ο ξυλοδαρμός που υπέστη ο αρχιμανδρίτης υποδηλώνει θυμό ενώ ο δράστης ακινητοποίησε το θύμα του δένοντάς το χειροπόδαρα με κορδόνια παπουτσιών. Αμέσως μετά ο δράστης τοποθέτησε σκοινί στο στόμα του θύματος, πριν του βάλει το μαξιλάρι πάνω στο πρόσωπο, προκαλώντας του ασφυκτικό θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ειδήσεις», δύο πιάτα γλυκού, το πρώτο είχε ένα απείραχτο κομμάτι μπακλαβά και το δεύτερο ένα μισοφαγωμένο, ένα ανοιχτό κουτάκι αναψυκτικού που είχε καταναλωθεί μέχρι τη μέση και ένα τασάκι με τρία αποτσίγαρα βρέθηκαν πάνω στο πάσο της κουζίνας του σπιτιού του άτυχου ιερέα. Αυτόν τον επισκέπτη προσπαθούν να αποκαλύψουν τώρα οι αστυνομικοί μέσω DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων από τα σερβίτσια, τα τρόφιμα και τα τσιγάρα.
pries3

Τον άτυχο ιερέα εντόπισε ένας άλλος ιερέας, φίλος του, ο οποίος τον αναζητούσε από το μεσημέρι της Δευτέρας και αφού δεν απαντούσε στο τηλέφωνο, πήγε στο διαμέρισμα στον Γέρακα, του οποίου είχε τα κλειδιά. Λίγο μετά τις 00:30 τη Δευτέρα, έφτασε στο σπίτι του 47χρονου και τον εντόπισε νεκρό στο κρεβάτι του. Αμέσως ειδοποίησε της Ασφάλεια Αττικής και το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, που βέβαια ανέλαβε τις έρευνες.