Βίντεο: "Πλημμύρισε" το Ιόνιο από χασίς

Περί των 2 τόνων κάνναβης υπολογίζεται ότι επιχείρησαν να διακινήσουν λαθρέμποροι ναρκωτικών, οι οποίοι όμως τράπηκαν σε φυγή, ύστερα από την καταδίωξη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Αναλυτικότερα, οι Ιταλικές Αρχές εξέπεμψαν σήμα την Παρασκευή το μεσημέρι στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι αεροσκάφος της FRONTEX, που εκτελούσε περιπολία ανοιχτά των ιταλικών ακτών, εντόπισε Τ/Χ σκάφος, φορτωμένο  με μεγάλη ποσότητα δεμάτων φυτικής κάνναβης, το οποίο στη συνέχεια άλλαξε πορεία, λόγω του εντοπισμού του, κατευθυνόμενο προς τις Αλβανικές ακτές, διερχόμενο από τη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Οθωνών.

5 περιπολικά σκάφη κινητοποιήθηκαν αμέσως για να εντοπίσουν το ύποπτο ταχύπλοο, αεροσκάφος και ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με ελεύθερους σκοπευτές της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ την επιχείρηση επικούρησαν εναέρια μέσα της FRONTEX.

Τελικά, το απόγευμα εντοπίστηκε και ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία οι επιβαίνοντες στο Τ/Χ έριχναν την ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας στη θάλασσα. Η καταδίωξη συνεχίστηκε και εντός αλβανικών χωρικών υδάτων, κατόπιν και σχετικής άδειας των Αλβανικών Αρχών. Για συνδρομή στην επιχείρηση κατέπλευσαν και σκάφη της Ιταλικής Ακτοφυλακής, ενώ είχαν ήδη κινητοποιηθεί και οι Αλβανικές Αρχές.

Το σκάφος προσάραξε με μεγάλη ταχύτητα σε βραχώδη ακτή της Αλβανίας, με συνέπεια να παρουσιάσει εισροή υδάτων, ενώ οι 3 επιβαίνοντες ετράπησαν σε φυγή.

Μέχρι τώρα  βρέθηκαν από περιπολικά σκάφη110 δέματα με ναρκωτικές ουσίες και δώδεκα 12 δέματα αντίστοιχα από ιταλικά σκάφη, το συνολικό βάρος των οποίων, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ανέρχεται περίπου στους δύο τόνους.

Συνεχίζεται η καταδίωξη.

Βίντεο: