Δεύτερος γνωστός επιχειρηματίας στη συμμορία των Ρομά;

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη συμμορία των Ρομά που “λεηλατούσε” σπίτια επωνύμων, ζώντας μέσα στον πλούτο και τη χλιδή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την αστυνομική έρευνα εντοπίστηκε θυρίδα σε τράπεζα στην Ελευσίνα με περιεχόμενο 120.000 ευρώ, την οποία είχε ανοίξει ένας 35χρονος ο οποίος παραμένει ελεύθερος. Η θυρίδα άνοιξε για λογαριασμό “πρωτοπαλίκαρου” της μεγάλης σπείρας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 35χρονος φέρεται να είναι ο “ταμίας” ενός από τους εγκεφάλους της μαφίας, ο οποίος τελικά έπεσε στα χέρια της αστυνομίας τον περασμένο Ιανουάριο.

Πρόκειται για τον άνδρα που συναντήθηκε με αξιωματικό της ΕΛΑΣ που υπηρετούσε στη Δυτική Αττική, λίγο πριν από τη μεγάλη επιχείρηση η οποία οδήγησε στη σύλληψή τους.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται ακόμη ένας γνωστός επιχειρηματίας, καθώς και άλλοι κοσμηματοπώλες. Την ώρα μάλιστα που οι έρευνες για το κύκλωμα συνεχίζονται, διαπιστώθηκαν “ενδιαφέροντα δρομολόγια” διακίνησης χρυσού και ασημιού σε πρωτεύουσες της Ευρώπης, ανάμεσά τους η Ιταλία και η Γερμανία.

Πάνω από 12 αστυνομικοί στο “κόλπο”

Ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας εμπλέκεται στην υπόθεση με τις μεγάλες σπείρες (είναι προσωρινά κρατούμενος), όπως επίσης 30 κοσμηματοπώλες, αλλά και πάνω από 12 αστυνομικοί. Οι παραπάνω ελέγχονται από τους ανακριτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο αστυνομικός “κοριός” στα τηλέφωνα, υποψίες προκαλεί και ένας ιδιαίτερα στενός φίλος του Αγγλούπα, ο οποίος μάλιστα είναι πολύ γνωστός στο χώρο της νυχτερινής Αθήνας.

Για την υπόθεση του κυκλώματος των διαρρηκτών έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη με κατοχή όπλων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κλοπές διακεκριμένες κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοκατοχή, παραχάραξη, και προμήθεια και κατοχή κάνναβης.