Πλειστηριασμοί: Επεισόδια σε Αθήνα & Θεσ/νίκη - Κλείδωσαν τους συμβολαιογράφους

Επεισόδια σημειώθηκαν και αυτή την Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, με αφορμή 14 πλειστηριασμούς που είχαν προγραμματιστεί. Αντίστοιχη ένταση επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη, όπου συγκεντρωμένοι είχαν έναν εντονότατο διάλογο με την Πρόεδρο των Συμβολαιογράφων.

Από το μεσημέρι, στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», της «Λαϊκής Ενότητας», του ΕΠΑΜ και πρωτοβουλιών ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, την ώρα που συμβολαιογράφοι και δικηγόροι επιχείρησαν να μπουν από την πίσω πόρτα του δικαστηρίου προκειμένου να προχωρήσουν στον πλειστηριασμό.

Οι διαδηλωτές που ήταν στο σημείο τους αντιλήφθηκαν με αποτέλεσμα να σημειωθεί μεγάλη ένταση μεταξύ των δύο πλευρών. Μάλιστα οι συγκεντρωμένοι ώθησαν τους συμβολαιογράφους προς το κυλικείο, με αποτέλεσμα η αστυνομία να τους κρατήσει για αρκετή ώρα μέσα στον χώρο προκειμένου να τους προστατεύσει.

 

Προπηλάκισαν την πρόεδρο των Συμβολαιογράφων στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα σημειώθηκαν επεισόδια και στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου τα μέλη των Συλλογικοτήτων είχαν έναν εντονότατο διάλογο με την Πρόεδρο των Συμβολαιογράφων της πόλης, Ιωάννα Χρουσαλά-Μπηλίση.

Παρά την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην έδρα, τα μέλη επιτέθηκαν φραστικά στην Πρόεδρο, η οποία δεν αντέδρασε.

Έκοψαν βασιλόπιτα

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κινητοποίησή τους, τα μέλη του συντονισμού Συλλογικοτήτων έκοψαν βασιλόπιτα. Μάλιστα, έκοψαν κομμάτια για την κυβέρνηση, το ΔΝΤ, την Ε.Ε., τις τράπεζες, τους συμβολαιογράφους κ.ά. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το φλουρί έπεσε στην Πρόεδρο των συμβολαιογράφων.

Σημειώνεται ότι μετά την διαμαρτυρία δεν έγινε ούτε κανένας πλειστηριασμός στη Θεσσαλονίκη.