Πολιτικοί & οικονομικοί παράγοντες στα "τεφτέρια" της Ρούπα – Τσίπρας & Μητσοτάκης μεταξύ αυτών

Σημειώσεις-«φωτιά» που αποκαλύπτουν ότι υποψήφιοι στόχοι της συλληφθείσας Πόλας Ρούπα ήταν οι Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς, καθώς και άλλοι τέσσερις, τουλάχιστον πολιτικοί βρήκαν στο κρησφύγετό της οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής. Όπως προκύπτει από αστυνομικές και πολιτικές πηγές, εκτός από τον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η Πόλα Ρούπα ερευνούσε τις συνήθειες και τα δρομολόγια ακόμη πέντε κορυφαίων πολιτικών προσώπων.

Πρόκειται για δεδομένα που έχει καταγράψει η Πόλα Ρούπα και οι συνεργοί της από την παρακολούθηση των πρώην Πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά, Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου, του πρώην Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην Εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ και νυν Προέδρου της Attica Bank, Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Στις σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι της Πόλας Ρούπα, στην Ηλιούπολη, υπάρχουν εγγραφές και «καταχωρίσεις στοιχείων» για συνολικά 78 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων πολλά στελέχη εταιρειών και τραπεζών, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εμπλεκόμενους με την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, με αφορμή την οποία σχεδίαζαν επίθεση, την οποία θα ακολουθούσε προκήρυξη, όπου θα περιλαμβάνονταν τα ονόματα τους.

Στην ίδια κατοικία τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψαν χειρόγραφες σημειώσεις που αφορούσαν παρακολούθηση για ενδεχόμενη απαγωγή ενός γνωστού επιχειρηματία με πολυσχιδή δραστηριότητα, ενός εφοπλιστή και άλλων προσώπων. Η Πόλα Ρούπα «συγκέντρωνε» διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων, πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν και πληροφορίες για τα δρομολόγια και τις «συνήθειες» τους κατά τις μετακινήσεις τους.

Μαξίμου: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για επικείμενο “χτύπημα”

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο «βρέθηκαν στο σπίτι της Πόλα Ρούπα σημειώματα με τα ονόματα του Πρωθυπουργού, πρώην Πρωθυπουργών, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλων πολιτικών προσώπων. Η ΕΛΑΣ δεν τα αξιολογεί ως σημαντικά ευρήματα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ενδείξεις στοχοποίησης».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, έχει επικοινωνήσει προσωπικώς με τους επτά πολιτικούς και τους έχει ενημερώσει για τα ευρήματα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και ενδελεχέστερη ενημέρωση τους από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ. Σε ό,τι αφορά τους κ. Μητσοτάκη και Σαμαρά, αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 τα γραφεία της ΝΔ, στην Συγγρού, είχαν αποτελέσει στόχο επίθεσης από ενόπλους, που πυροβόλησαν από μεγάλη απόσταση προς το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά. Την ευθύνη της επίθεσης αναλάβει η οργάνωση ΟΛΑ, στην οποία εξετάζεται η συμμετοχή ενόπλων που πλαισίωναν την Πόλα Ρούπα.

Την ίδια ώρα στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται η εξέταση και ανάλυση πειστηρίων από τα καταλύματα της Πόλας Ρούπα και της 25χρονης που δηλώνει μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, προκειμένου να προσδιορισθεί η ταυτότητα 3 ή 4 συνεργών τους, από τους οποίους εκτιμάται ότι τουλάχιστον δύο είναι «γνωστοί» στις διωκτικές αρχές. Στοιχεία επιχειρείται να αντληθούν και από κινητά και άλλα στοιχεία που βρέθηκαν στην κατοχή του 38χρονου, ο οποίος συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη και θεωρείται τροφοδότης όπλων οργανώσεων αντεξουσιαστών.