Απόπειρα αυτοκτονίας στο Hilton από στέλεχος της Novartis - Φοβάται για μέγα σκάνδαλο

Ένα βήμα πριν από την αυτοκτονία έφτασε ένας 44χρονος, ο οποίος ανήμερα την Πρωτοχρονιά βρισκόταν στο Galaxy, το μπαρ του ξενοδοχείου Hilton, απ’ όπου απειλούσε να πέσει στο κενό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας φέρεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ήταν σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ειδοποιήθηκε η αστυνομία χωρίς τελικά να χρειαστεί η παρέμβασή της, καθώς ο επίδοξος αυτόχειρας επηρεάστηκε από τη σύζυγο και τη μητέρα του οι οποίες είχαν σπεύσει στο σημείο.

Ο άνδρας που λίγο έλειψε να κάνει τη θανατηφόρα «βουτιά» στο κενό δήλωνε πρώην στέλεχος της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis και πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες έλεγε «δεν θα τα φορτώσουν σε μένα».

Τι συμβαίνει με την Novartis

Η Novartis είναι μια πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο ελέγχου των αμερικανικών αρχών από τις 12 Αυγούστου 2016, καθώς ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Ουάσιγκτον κατέθεσε στις αμερικανικές αρχές αναφορά που περιλαμβάνει τις καταγγελίες δύο πρώην υπαλλήλων της Novartis στην Ελλάδα. Οι καταγγελίες αυτές κάνουν λόγο για αθέμιτες μεθόδους που χρησιμοποιούσε η εταιρεία επί σειρά ετών, προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της στην ελληνική αγορά.

Οι δύο πρώην υπάλληλοι μετέβησαν στις ΗΠΑ για να καταθέσουν στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με την αναφορά, οι υπάλληλοι αυτοί έχουν αποδεικτικά στοιχεία για δωροδοκίες αξιωματούχων, δημόσιων λειτουργών και γιατρών από την εταιρεία, προκειμένου να παίρνουν ευνοϊκές αποφάσεις για την εταιρεία και να συνταγογραφούνται τα φάρμακα της εταιρείας.

Η αναφορά αυτή αποτελείται από εκατοντάδες αποδεικτικά έγγραφα για καταβολές χρηματικών ποσών σε ιδιώτες γιατρούς, αλλά κυρίως σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο ή ασφαλιστικό σύστημα υγείας. Επίσης, κατέθεσαν ονόματα εταιρειών μέσω των οποίων η εταιρεία ξέπλενε χρήματα.