Κανονικά τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ- Πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι

Αποφεύγεται η ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης καθώς κανονικά θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους του νομού τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Καθώς οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν σήμερα τα δεδουλευμένα για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.

“Πληρωθήκαμε κανονικά και τώρα περιμένουμε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι από τον νέο χρόνο” επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τσερμενίδης, προσθέτοντας “το καυτό θέμα είναι τι θα γίνει με την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, τώρα, αλλά και μελλοντικά. Πρέπει να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση. Εμείς είμαστε έτοιμοι για έναν γόνιμο διάλογο με τους αρμόδιους”.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή τους συνεδρίαση οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ είχαν αποφασίσει ότι αν τα δεδουλευμένα τους δεν καταβάλλονταν εντός της σημερινής ημέρας, τότε θα προχωρούσαν σε επίσχεση εργασίας από αύριο.

Τονίζεται δε, ότι το ποσό των 9,7 εκατ. ευρώ που πιστώθηκε σήμερα στο λογαριασμό του ΟΑΣΘ αφορά σε οφειλές του ελληνικού δημοσίου προς τον Οργανισμό από τη διαφορά ΦΠΑ (ο Οργανισμός εισέπραττε με 13% και πλήρωνε με 24%) μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου του 2016. Επιπρόσθετα, εκκρεμεί ένα ακόμη ποσό, που σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Χρήστο Στεφανίδη, αναμένεται να καταβληθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2017.