"Γλέντι" στη Μόρια από πρόσφυγες - Άκουσαν ότι ανοίγουν τα σύνορα

Μια φήμη που κυκλοφόρησε διαδικτυακά για άνοιγμα των συνόρων μέχρι το τέλος του χρόνου, ήταν αρκετή για να ξεσηκώσει πρόσφυγες και μετανάστες στον καταυλισμό της Μόριας.

Η ανάρτηση έγινε γνωστή το βράδυ της Τετάρτης, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άτομα να πανηγυρίζουν για την “αναχώρησή” τους προς την κεντρική Ελλάδα και από εκεί στη βόρεια Ευρώπη, που είναι και ο τελικός τους προορισμός, ωστόσο οι πληροφορίες αυτές είναι ανυπόστατες.

Οι πανηγυρισμοί κράτησαν για περίπου μια ώρα υπό το διακριτικό βλέμμα της αστυνομίας, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Το απόγευμα της Πέμπτης στον ίδιο καταυλισμό, ένας 33χρονος συνελήφθη διότι μοίραζε προκηρύξεις στους πρόσφυγες, με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Όμως ο Εισαγγελέας τον άφησε ελεύθερο, διατάσσοντας για την υπόθεση προκαταρκτική εξέταση.

Τέλος, από το πρωί της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου, το κλίμα στο χώρο όπου εξετάζονται οι αιτήσεις ασύλου είναι τεταμένο, καθώς δεκάδες άτομα -Πακιστανοί στην πλειοψηφία τους- διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου που έχουν υποβάλλει.

Εξαιτίας του φόβου για τυχόν επεισόδια η διαδικασία εξέτασης αιτήσεων ασύλου έχει σταματήσει και οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία έχουν αποχωρήσει.