Χίος: Αθώος ο άνδρας που πυροβόλησε στον αέρα για να σώσει το γιο του

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου έκρινε αθώο τον Στρατή Τσουκαλά, ο οποίος πυροβόλησε στον αέρα στην Ιχθυόσκαλα κατά τη διάρκεια επεισοδίων, βλέποντας πλήθος μεταναστών να επιτίθενται στο γιο του, προσπαθώντας να εισβάλλουν στο κατάστημά του.

Έπειτα από την ανακοίνωση της απόφασης, δεκάδες Χιώτες χειροκροτούσαν δηλώνοντας την υποστήριξή τους στον κ. Τσουκαλά.

Σύμφωνα με το politichios.gr, κατά την ακροαματική διαδικασία επισημάνθηκε παντελής έλλειψη αστυνομικής παρουσίας την ημέρα και την ώρα των επεισοδίων. Η αγριότητα των συγκρούσεων αλλά και οι μαρτυρίες 4 μεταναστών που ανέφεραν ότι αν δεν υπήρχε ο Στρ. Τσουκαλάς να ρίξει προειδοποιητικές βολές στον αέρα, τώρα θα θρηνούσαμε θύματα, λειτούργησε καταλυτικά στην απόφαση του Δικαστηρίου.

Στην αγόρευσή της η Εισαγγελέας Σπυριδούλα Σταυράτη, τόνισε ότι το άδικο της πράξης αίρεται εξαιτίας της έκτασης κατάστασης. «Δεν υπήρχε άλλος τρόπος αποτροπής της καταστροφής ή άλλο μέσο υπεράσπισης. Επιπλέον από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος προκάλεσε ο ίδιος τον κίνδυνο ενώ ο σκοπός της χρήσης του όπλου ήταν η αποτροπή», ανέφερε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας.

Ταυτόχρονα ωστόσο διεμήνυσε ότι η χρήση όπλου και οι βολές στον αέρα δεν δικαιολογούνται σε καμία απολύτως περίπτωση. «Τα λεγόμενά μου δεν θέλω να εκληφθούν ως προτροπή στην αυτοδικία ή στη χρήση όπλου και αυτό αυτό είναι σαφές. Τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται αποδεκτές από κανέναν μας», είπε με νόημα η κ. Σταυράτη για να ακολουθήσει η απόφαση του Προέδρου του Δικαστηρίου Κώστα Αμπλιανίτη ο οποίος απάλλαξε τον κατηγορούμενο των κατηγοριών.

Οι δηλώσεις του Στρατή Τσουκαλά και του συνηγόρου υπεράσπισης Γιώργου Σαπλαούρα από το politischios.gr.