Ληστεία με καλάσνικοφ στον "Υφαντή"- Τραυματίστηκαν ο αδελφός & ο γιος του ιδιοκτήτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας για την σύλληψη των δραστών ληστείας στην αλαντοποιία Υφαντής στην Κηφισιά που πραγματοποιήθηκε γύρω στις 15:00, στην οδό Σενέκα 4, στην Νέα Κηφισιά, όπου βρίσκονται τα γραφεία της εταιρείας. Στον χώρο εισέβαλαν 2 άνδρες φορώντας κουκούλες, οπλισμένοι – σύμφωνα με πληροφορίες – με Καλάσνικοφ, οι οποίοι κατευθύνθηκαν στο λογιστήριο της εταιρείας, ενώ δύο συνεργοί τους τους περίμεναν εκτός του κτηρίου, επίσης φορώντας κουκούλες.

Αδειυκρίνιστο παραμένει το γεγονός υπό ποιές συνθήκες, οι δράστες, έχοντας κατορθώσει να αποσπάσουν, ακόμη άγνωστο χρηματικό ποσό, πυροβόλησαν κατά δύο ανθρώπων, τραυματίζοντας τους στα πόδια. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι πρόκειται για φύλακες της εταιρείας, ωστόσο τελικώς πρόκειται για μέλη της οικογένειας Υφαντής, ιδιοκτητών της επιχείρησης και ειδικότερα για τον αδελφό και τον γιο του ιδιοκτήτη, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο ΚΑΤ και δεν διατρέχουν κίνδυνο ζωής.

Ανταλλαγή πυροβολισμών με άνδρες της ΔΙΑΣ

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία. Άνδρες της ΔΙΑΣ έφθασαν στην περιοχή. Διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, πoυ διέφυγαν με ένα μαύρο αυτοκίνητο μαρκας BMW το είχαν εγκαταλείψει σε μικρή απόσταση, στον παράδρομο της εθνικής οδού, στην οδό Λαΐου και μάλιστα το πυρπόλησαν προκειμένου να εξαφανίσουν τυχόν ίχνη τους. Οι δράστες επιβιβάστηκαν σε άλλο αυτοκίνητο, ένα ασημί AUDI, στο οποίο τους εντόπισαν οι άνδρες της ΔΙΑΣ.

Μόλις οι ληστές τους αντιλήφθηκαν πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ανταπέδωσαν τα πυρά, ωστόσο μέσα στην αναταραχή, οι δράστες κατόρθωσαν να διαφύγουν εκ νέου και αναζητούνται απο ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που “χτενίζουν” σε μεγάλη ακτίνα την ευρύτερη περιοχή. Τον Φεβρουάριο του 2012 η εταιρεία είχε μπει και πάλι στο στόχαστρο ληστών, οι οποίοι είχαν αποσπάσει τότε σημαντικό χρηματικό ποσό.

Στο χειρουργείο οι δύο τραυματίες

Ο Χαράλαμπος και Κωνσταντίνος Υφαντής (αδελφός και γιος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης), έπειτα από τον τραυματισμό τους κατά την ένοπλη επίθεση στο κτίριο της βιοτεχνίας αλλαντικών «Υφαντής» στην Κηφισιά, θα υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις λόγω του τραυματισμού τους στα πόδια από τις σφαίρες των αδίστακτων ληστών.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν:

«Ο ασθενής Χαράλαμπος Υφαντής, 70 ετών φέρει διαμπερές τραύμα πυροβόλου όπλου στο περιφερικό τμήμα του αριστερού μηριαίου με ενδαρθρικό κάταγμα του έσω μηριαίου κονδύλου. Επίσης, φέρει διαμπερές τραύμα δεξιού ποδός, από πυροβόλο όπλο, με συνοδά κατάγματα 1ου και 2ου και μεταταρσίων και των φαλάγγων του 3ου δακτύλου. Θα υποβληθεί σε αξονική τομογραφία της περιοχής των τραυμάτων έτσι ώστε να καθοριστεί το είδος της χειρουργικής επέμβασης στην οποία ενδεχομένως θα υποβληθεί.

Ο ασθενής Κωνσταντίνος Υφαντής, 41 ετών φέρει διαμπερές τραύμα από πυροβόλο όπλο στο ύψος του έξω μηριαίου κονδύλου χωρίς συντριβή της αρθρικής επιφανείας αυτού. Το Εξερχόμενο βλήμα επέφερε συντριπτικό κάταγμα του άνω τριτημορίου της αριστερής κνήμης. Θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση σταθεροποίησης των καταγμάτων της κνήμης το επόμενο 48ωρο.

Οι ασθενείς είναι αιμοδυναμικά σταθεροί, δεν έχουν αγγειακή και νευρολογική βλάβη και θα παραμείνουν νοσηλευόμενοι στην Γ Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου μας».