Πάνω από 1000 μητέρες θήλασαν μπροστά στο Δημαρχείο Θεσ/νίκης (φωτό)

Πάνω από 1000 μητέρες γιόρτασαν την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, θηλάζοντας τα μωρά τους στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που συμβαίνει ταυτόχρονα σε περισσότερες από 50 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, με τις μητέρες να θηλάζουν τα μωρά τους δημόσια για να στείλουν το δικό τους μήνυμα: ότι ο θηλασμός κάνει καλό στη μαμά και στο μωρό και ότι ο θηλασμός σε δημόσιο χώρο δεν πρέπει να εἰναι ταμπού.

Στη Θεσσαλονίκη τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η ομάδα «Θεσσαλονίκη: Πανελλαδικό Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού».

Η δράση αυτή αποτελεί μια γιορτή και δίνεται η αφορμή στις μητέρες-μέλη των ομάδων του Δικτύου να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία για τον μητρικό θηλασμό.

Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1 – 7 Αυγούστου.
Φέτος, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στην Ελλάδα εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη UNICEF, να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα «Υποστηρίξτε τις μητέρες να θηλάσουν οποτεδήποτε, οπουδήποτε!».

Οι περισσότερες μητέρες που συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης δεν θηλάζουν για πρώτη φορά δημόσια.

Πηγή: Seleo.gr