Συμβολικός αποκλεισμός του υπ. Τουρισμού- Πορεία ξενοδοχοϋπαλλήλων-Π.Α.ΜΕ. στο κέντρο της Αθήνας

Στη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου κατεθύνονται ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής, που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, με τη συνδρομή μελών του ΠΑΜΕ, απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο του υπουργείου Τουρισμού, επί της λεωφόρου Αμαλίας, όπου ανήρτησαν μεγάλο πανό με σύνθημα «κάτω τα χέρια σας από το εφάπαξ».

Οι εργαζόμενοι-μέλη του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων ζητούν, επίσης, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Νίκο Παπαγεωργίου, η υπουργός τούς είπε ότι «πάντα στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων» και τους παράπεμψε στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο. Όπως διαμήνυσε ο κ. Παπαγεωργίου, αυτή η εξέλιξη δεν ικανοποιεί τα συνδικάτα, που κάνουν λόγο για διγλωσσία και αθέτηση των υποσχέσεων της κυβέρνησης και προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Νωρίτετα προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου του υπουργείο Τουρισμού στη λεωφόρο Αμαλίας. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Νίκο Παπαγεωργίου, η υπουργός τούς είπε ότι «πάντα στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων» και τους παράπεμψε στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο. Όπως διαμήνυσε ο κ. Παπαγεωργίου, αυτή η εξέλιξη δεν ικανοποιεί τα συνδικάτα, που κάνουν λόγο για διγλωσσία και αθέτηση των υποσχέσεων της κυβέρνησης και προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του συνδικάτου Γιώργος Στεφανάκης, ανέφερε ότι αιτία της σημερινής διαμαρτυρίας είναι «το νέο μέτρο που ετοιμάζονται να πάρουν εναντίον μας, με την κατάργηση του εφάπαξ στην 20ετία. Κλέβουν τον κόπο και τον ιδρώτα πολλών γενεών ξενοδοχοϋπαλλήλων». Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση στη λεωφόρο Αμαλιας, διεξάγεται χωρίς προβλήματα.