Κρήτη: Ολική καταστροφή στις καλλιέργειες από το χαλάζι

Ολοσχερή καταστροφή υπέστησαν όλες οι αγροτικές καλλιέργειες στο Λασίθι, έπειτα από τη χαλαζόπτωση που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν  στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, καταστρέφοντας οπωροκηπευτικές και δενδρώδεις καλλιέργειες.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, ζητά με επείγον έγγραφο προς τον ΕΛΓΑ Ηρακλείου την άμεση καταγραφή των ζημιών για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών.

Όπως αναφέρει στο έγγραφο «θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το τεράστιο πλήγμα που δέχτηκε στο σύνολό του ο αγροτικός τομέας του οροπεδίου Λασιθίου, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη από σήμερα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016.

Συγκεκριμένα ραγδαία χαλαζόπτωση η οποία ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι κατέστρεψε  ολοσχερώς τις αγροτικές καλλιέργειες στο οροπέδιο Λασιθίου και λόγω της έντασης και της διάρκειάς της, επλήγησαν ΚΑΘΟΛΙΚΑ όλες οι καλλιέργειες οπωροκηπευτικών καθώς και τις δενδρώδεις καλλιέργειες. Ζητούμε την ΑΜΕΣΗ αποζημίωση των πληγέντων, ούτως ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ήδη δύσκολες καλλιεργητικές απαιτήσεις».

Ο Δήμαρχος κοινοποιεί μάλιστα το υπηρεσιακό έγγραφο στους βουλευτές Λασιθίου, την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, τον αγροτικό συνεταιρισμό Οροπεδίου Λασιθίου, και τον αγροτικό σύλλογο Οροπεδίου Λασιθίου.