Επεισόδια στη Λέσβο: Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε φοιτήτριες σε πορεία για το προσφυγικό

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Λέσβο, όπου  φοιτήτριες που παρακολουθούσαν πορεία διαμαρτυρίας δέχτηκαν επίθεση από 15 Χρυσαυγίτες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Το επεισόδιο συνέβη κατά την διάρκεια κινητοποίησης των κατοίκων της Μόριας για το κέντρο φιλοξενίας.

Συγκεκριμένα, περίπου 400 πολίτες της Μόριας αλλά και των άλλων χωριών βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης διαδήλωσαν από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρα στους δρόμους της πόλης, στο δημαρχείο, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου της Μόριας και ως αίτημα είχε την εκκένωση της περιοχής από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν έξω από το hotspot, καθώς και, όπως λένε, την προστασία της ασφάλειας και των περιουσιών των κατοίκων. Κυριάρχησαν, δε, συνθήματα υπέρ της μετεγκατάστασης στη χερσαία Ελλάδα των εγκλωβισμένων στα νησί ανθρώπων και της ανάγκης στήριξης των τοπικών κοινωνιών.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΜΠΕ, ακροδεξιοί παρεισέφρησαν στην πορεία και χτύπησαν τις τρεις νεαρές γυναίκες, εκ των οποίων η μία εθελόντρια που δραστηριοποιείται σε δομή φιλοξενίας του νησιού. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Προσωπικές επιθέσεις δέχθηκε από τους ίδιους και ο Δήμαρχος Λέσβου που βρέθηκε στον δρόμο για να μιλήσει στους συγκεντρωμένους, ενώ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία – παρότι ήταν παρούσα στο περιστατικό – δεν επενέβη, ενώ άλλοι ακροδεξιοί που παρακολουθούσαν την σκηνή φώναζα «πετάξτε τους στην θάλασσα».

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε ανακοινωθεί η στήριξη της κινητοποιήσεις την αυτοαποκαλούμενη «Πατριωτική Κίνηση Λέσβου».

 

Φωτογραφίες: lesvosnews.gr