Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου

Συνθήματα με σπρέι υπέρ των προσφύγων και μεταναστών έγραψαν άγνωστοι στους τοίχους του δημαρχείου Ωραιοκάστρου, μία ημέρα μετά την έκταση που πήρε το ζήτημα της φοίτησης των προσφυγόπουλων σε σχολεία του Δήμου. Στους τοίχους υπήρχαν και ύβρεις κατά της διοίκησης του δήμου, αλλά και προσωπικά κατά του Δημάρχου Αστέριου Γαβότση.

Αμέσως συνεργείο του Δήμου έπιασε νωρίς το πρωί δουλειά και έσβησε τα συνθήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απαίτηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου της περιοχής για μη ένταξη των παιδιών προσφύγων στο σχολείο απειλώντας μάλιστα ότι θα προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολικού κτηρίου.

Χθες ο κ. Γαβότσης δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM ότι είναι προτιμότερο τα χρήματα που είναι πρόθυμη να διαθέσει η κυβέρνηση για τη μεταφορά προσφυγόπουλων, να δοθούν προκειμένου να δημιουργηθούν δομές για την εκπαίδευσή τους και σημείωσε ότι «όταν η κυβέρνηση βρίσκει 9 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά των μαθητών αυτών, με αυτά τα 9 εκατομμύρια να πάει να νοικιάσει έναν χώρο -που δυστυχώς στην περιοχή μας, λόγω της κρίσης, υπάρχουν πάρα πολλοί- και να κάνει εκεί τις υποδομές».

Προτεινόμενα για εσάς