Χωρίς σπίτι 200 οικογένειες στην Καλαμάτα λόγω πλημμυρών

Η κατάσταση στην Καλαμάτα είναι πολύ δύσκολη μετά τις καταιγίδες και τις πλημμύρες στην Μεσσηνία.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, διακρίνοντας στασιμότητα στο θέμα βοήθειας των πληγέντων έκανε ένα σύντομο απολογισμό της κατάστασης σε συνέντευξη Τύπου, αλλά και έκανε έκκληση για συνοχή και βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς της Καλαμάτας.

Ξεκινώντας ανέφερε ότι οι πλημμύρες που έπληξαν την πόλη και το νομό έθεσαν σε δοκιμασία επιχειρήσεις, καταστήματα, κτήρια, αλλά κυρίως σπιτικά και οικογένειες. Μέχρι σήμερα από την καταγραφή των ενοριών έχει προκύψει ότι 200 οικογένειες βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους, ενώ αυτά είναι γεμάτα λάσπη και έχουν καταστραφεί είδη πρώτης ανάγκης, όπως κρεβάτια, ρουχισμός, κλινοσκεπάσματα, στρώματα και ηλεκτρικές συσκευές. Παράλληλα, όπως δήλωσε, υπάρχει ανάλογη καταστροφή στο Ειδικό Σχολείο Γιανιτσανίκων, καθώς και στη Φοιτητική Εστία του ΤΕΙ.

Βλέποντας, λοιπόν, αυτή τη δοκιμασία των κατοίκων, η Μητρόπολη Μεσσηνίας δε θα μπορούσε να μείνει αδιάφορη. Σχετικά με το θέμα του φαγητού, ο κ.κ. Χρυσόστομος ενημέρωσε ότι με ένα χαρτί από την ενορία θα μπορούν οι πλημμυροπαθείς να πηγαίνουν στο Άσυλο ή στο Γηροκομείο και να παίρνουν φαγητό για το μεσημέρι, καθώς και για το βράδυ.

Πηγή: Tharrosnews