Στον εισαγγελέα ο 15χρονος που μαχαίρωσε αστυνομικό

Επίθεση με μαχαίρι από έναν 15χρονο δέχθηκε ένας αστυνομικός στο Αίγιο, στη διάρκεια καταδίωξης τα ξημερώματα της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια περιπολίας τα ξημερώματα αστυνομικός της ασφάλειας επιχείρησε να ελέγξει ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, στο οποίο επέβαιναν δύο 15χρονοι. Ο οδηγός του δίκυκλου ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να διαφύγει, ενώ όταν εντοπίστηκε εκ νέου, μπήκε σε στενό δρόμο κατορθώνοντας να διαφύγει από το οπτικό πεδίο του αστυνομικού, ο οποίος στάθμευσε το περιπολικό, με σκοπό να προσεγγίσει το σημείο πεζός.

Για να εμποδίσουν τον αστυνομικό να κατέβει από το όχημα, οι ανήλικοι ανέπτυξαν ταχύτητα και προσέκρουσαν στην πόρτα του περιπολικού, τη στιγμή που αυτός επιχειρούσε να βγει. Έτσι ο αστυνομικός τραυματίστηκε στο μέτωπο, ενώ στη συνέχεια, στην προσπάθειά του να ακινητοποιήσει τον οδηγό του δικύκλου, δέχτηκε επίθεση από τον 15χρονο συνεπιβάτη, ο οποίος του επιτέθηκε με γροθιές. Στη συνέχεια ο ανήλικος τον μαχαίρωσε, τραυματίζοντάς τον στο θώρακα, κοντά στην καρδιά.

Στη διάρκεια της συμπλοκής, ο 15χρονος αποπειράθηκε να ξαναχτυπήσει με το μαχαίρι τον αστυνομικό, ο οποίος για εκφοβισμό πυροβόλησε μία φορά στον αέρα. Ο αστυνομικός με τη συνδρομή ενός πολίτη, κατάφερε να συλλάβει τον οδηγό του δίκυκλου, ο οποίος αντιστεκόταν σθεναρά στη σύλληψή του, με γροθιές και κλωτσιές, ενώ ο συνεπιβάτης κατάφερε να διαφύγει.

Ο 15χρονος εμφανίστηκε στην Ασφάλεια Αιγίου στις 19.50΄ το βράδυ της Τρίτης συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, και παραδόθηκε και συνελήφθη. Νωρίτερα, είχε αφεθεί ελεύθερος ο συνομήλικος συνεργός του που οδηγούσε το μοτοποδήλατο στο οποίο επέβαιναν. Για το νεαρό που κατάγεται από ορεινό χωριό του Διακοπτού ορίστηκε τακτική δικάσιμος και δεν κρατήθηκε επειδή είναι ανήλικος και δεν αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες με τον δράστη του μαχαιρώματος.

Οι δύο νεαροί επέβαιναν σε μηχανάκι χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας το οποίο είχε προσπαθήσει να σταματήσει ο αστυνομικός εγκλωβίζοντάς τους με το υπηρεσιακό αυτοκίνητό του, όταν εκείνοι «έσπασαν» το μπλόκο. Όμως, αφού πρώτα τον χτύπησαν στο κεφάλι με την πόρτα του οχήματος, στη συνέχεια ο 15χρονος συνοδηγός του μοτοποδηλάτου τον κάρφωσε με μαχαίρι στο στήθος, μόλις τρία εκατοστά από την καρδιά!

Ο τραυματίας νοσηλεύεται στη Χειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.