Στο σκαμνί εργολάβος καθαριότητας στο ΑΠΘ - Εισέπραξε παράνομα 800.000 ευρώ

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται ένας εργολάβος καθαριότητας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατηγορείται ότι εμφάνιζε ως υπαλλήλους του εργαζόμενους στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, εισπράττοντας παράνομα χρήματα.

Ο κατηγορούμενος που παραπέμπεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, φέρεται ότι από το 2001 και για περίπου τρία χρόνια, εμφάνιζε κάθε μήνα στην αρμόδια υπηρεσία του Πανεπιστημίου καταστάσεις με εργαζόμενους οι οποίοι όμως απασχολούνταν στην Υπηρεσία Αεροπορίας, όπως προκύπτει από τα ονόματά τους.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ο εργολάβος καθαριότητας δήλωνε περισσότερους εργαζόμενους απ’ ό,τι στην πραγματικότητα απασχολούνταν και εισέπραττε παράνομα μεγαλύτερα χρηματικά ποσά.

Έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών του ΑΠΘ, αναφέρει ότι άλλοι 12 υπάλληλοι – καθαριστές δεν είχαν εργαστεί ποτέ στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Κάθε μήνα, ο κατηγορούμενος παρουσίαζε ψεύτικες καταστάσεις με 18, 31 ακόμη και 34 επιπλέον υπαλλήλους καθαριότητας. Τα χρήματα που εισέπραξε παράνομα από τα κονδύλια του πανεπιστημιακού ιδρύματος ξεπέρασαν τα 800.000 ευρώ για το συγκεκριμένο διάστημα.

Το δικαστικό συμβούλιο μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης διατηρεί τους περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στις αστυνομικές αρχές) που είχαν επιβληθεί στον κατηγορούμενο από την ανακρίτρια του 3ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος.