Τηλεπικοινωνιακό μπλακάουτ στις δημόσιες υπηρεσίες της Ρόδου - εργολάβος έκοψε οπτική ίνα του ΟΤΕ

Χωρίς τηλεπικοινωνίες παραμένουν από νωρίς το πρωί της Τρίτης όλες σχεδόν οι δημόσιες υπηρεσίες της Ρόδου (Εφορία, Νοσοκομείο, Δήμος, Περιφέρεια κλπ), διότι ένας εργολάβος που εκτελούσε έργα έξω από το κτιριακό συγκρότημα του Δήμου Ρόδου έκοψε την οπτική ίνα του ΟΤΕ!

Το γεγονός που προκάλεσε «μπλακάουτ» στις τηλεπικοινωνίες, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και έχει παραλύσει δεκάδες υπηρεσίες στη Ρόδο.

Συνεργεία τεχνικών του ΟΤΕ και εξειδικευμένα στελέχη του δήμου της Ρόδου δίνουν «μάχη» αυτή την ώρα, προκειμένου να μπορέσουν να αποκαταστήσουν τη σοβαρότατη βλάβη.

Το γεγονός έχει προκαλέσει την οργή στελεχών και προϊσταμένων υπηρεσιών, καθώς, επίσης, και του ίδιου του δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου, ο οποίος θεωρείται βέβαιο ότι θα αναζητήσει ευθύνες.

Ο ΟΤΕ πάντως διεξάγει για να δώσει με παρακαμπτήριους τρόπους τηλεφωνικές γραμμές και πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σε ορισμένα τουλάχιστον τμήματα νευραλγικών υπηρεσιών, που εξυπηρετούνται μέσω του Δικτύου Σύζευξις.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5192907/thlepikoinwniako-mplakaoyt-stis-dhmosies-yphresies-ths-rodoy-ergolabos-ekopse-optikh-ina-toy-ote/