Σύλληψη μέλους σπείρας που έκλεβε πιστωτικές κάρτες

Συνελήφθη την Παρασκευή ένας υπήκοος Ακτής Ελεφαντοστού για απάτες μέσω διαδικτύου.

Ο 40χρονος είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η εμπλοκή της οποίας έχει ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής σε τουλάχιστον 90 περιπτώσεις διαδικτυακής απάτης τετελεσμένες και σε απόπειρα, ενώ η συνολική ζημία σε βάρος των κατόχων πιστωτικών καρτών και ηλεκτρονικών καταστημάτων υπερβαίνει τις 38.000 ευρώ.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία μετά χρήσεως, αντίσταση και παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται ακόμα ένας υπήκοος Νιγηρίας, καθώς και άγνωστος αριθμός συνεργών τους.

Ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή των προϊόντων, τα οποία στη συνέχεια αναλάμβανε να μεταπωλήσει, ενώ την παραγγελία των προϊόντων πραγματοποιούσε ο υπήκοος Νιγηρίας που αναζητείται. Τα κέρδη μοιράζονταν στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης μέσω εταιριών μεταφοράς χρημάτων.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έθεσαν χθες (08-07-2016) υπό διακριτική παρακολούθηση το σημείο παραλαβής των προϊόντων και μετά από αστυνομική επιχείρηση, συνέλαβαν τον 40χρονο δράστη, ο οποίος αποπειράθηκε να διαφύγει ενώ κατά τη σύλληψή του προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Στην κατοχή του 40χρονου και σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

έξι (6) κινητά τηλέφωνα με επτά (7) κάρτες SIM,

δελτίο ταυτότητας ισπανικών αρχών, τρίτου προσώπου,

έξι (6) αμφιβόλου γνησιότητας δελτία ταυτότητας αλλοδαπών αρχών, όπου απεικονίζεται ο συλληφθείς, με διαφορετικά σε κάθε περίπτωση στοιχεία ταυτότητας,

τρία (3) διαβατήρια αλλοδαπών αρχών, τρίτων προσώπων και

φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (laptop),

φορητή συσκευή tablet,

δύο (2) πλήρη συστήματα κλιματισμού συσκευασμένα, των οποίων την κατοχή δεν μπορούσε να δικαιολογήσει,

πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων.