Πέθανε ο ιατροδικαστής Μανώλης Μιχαλοδημητράκης

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και επικεφαλής του Ιατροδικαστικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Μανώλης Μιχαλοδημητράκης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Κυριακή στις 15:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου.

Ο Μανώλης Μιχαλοδημητράκης υπήρξε ο ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, ενώ διετέλεσε πρόεδρος της Διαβαλκανικής Ένωσης Ιατροδικαστών

Με τις γνώσεις και την εμπειρία του βοήθησε αποφασιστικά στη διαλεύκανση σωρείας εγκλημάτων, αλλά και άλλων περιστατικών που είχαν άμεση σχέση με την ειδικότητα του και υπηρέτησε την επιστήμη του, την τοπική κοινωνία και τη διεθνή ιατροδικαστική κοινότητα.

Υπήρξε επικεφαλής του εργαστηρίου ιατροδικαστικής του ΠΑΓΝΗ από το 1989, ενώ ήταν και καθηγητής ιατροδικαστικής στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Κρήτης.

Το 2014 ψηφίστηκε ομόφωνα ως επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ιατροδικαστών της οποίας υπήρξε ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας.