ΕΟΠΥΥ: Παράταση των συμβάσεων έως τις 31 Οκτωβρίου

Έως και τις 31 Οκτωβρίου του 2016 παρατείνονται οι συμβάσεις όλων των παροχών υγείας με τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού που συνεδρίασε εκτάκτως.

Όπως επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος «η κάλυψη των αναγκών, σε περίθαλψη των πολιτών, πρέπει να παρέχεται απρόσκοπτα, μέχρι να καθοριστούν οι νέες συμβάσεις, από την επιτροπή διαπραγμάτευσης και τους παρόχους υγείας».

Ευθύνες στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης αλλά και στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ «για τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση» επέρριψε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι συμβάσεις έχουν ανανεωθεί επανειλημμένα γιατί οι παρελκυστικές τακτικές και οι καθυστερήσεις, χωρίς υπαιτιότητα των γιατρών, δεν έχουν καταλήξει μέχρι σήμερα σε αποτέλεσμα ενώ εξέφρασε την ελπίδα οι νέες συμβάσεις να είναι σύγχρονου τύπου και να γίνουν σύντομα.

Αναφορικά με τις επισκέψεις των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Βλασταράκος ζήτησε να προστεθεί πέραν της ανανέωσης, πρόταση του ΕΟΠΥΥ προς το Υπουργείο για σύμβαση με τον Οργανισμό, για όσους γιατρούς το επιθυμούν, με προτεραιότητα ιδιαίτερα στους νέους που, όπως είπε, «μαστίζονται από την ανεργία, υποαπασχόληση και τη μετανάστευση».