Σήμερα η κηδεία του Παναγιώτη Μαυρίκου-Στο "φως" νέα στοιχεία-Που εστιάζουν οι έρευνες

Σήμερα στις 15.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Παναγιώτη Μαυρίκου, ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη εβδομάδα, όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε τυλίχθηκε στις φλόγες. Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Σχιστού, ενώ η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων να διατεθούν τα χρήματα για το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σήμερα οι αρχές θα προσπαθήσουν να ρίξουν περισσότερο «φως» στην υπόθεση. Για το σκοπό αυτό η μοιραία porsche μέσα στην οποία βρήκε τραγικό θάνατο ο Παναγιώτης Μαυρίκος θα εξεταστεί από κοινού από πραγματογνώμονες του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών και τους τεχνικούς συμβούλους της οικογένειας. Το πόρισμα αναμένεται σε περίπου 15 ημέρες.

Χθες, οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας του εκδότη πραγματοποίησαν αυτοψία στο σημείο του δυστυχήματος. Για περισσότερο από δύο ώρες οι δύο ειδικοί ερευνητές εξέτασαν “σπιθαμή προς σπιθαμή” το σημείο, ακολουθώντας την πορεία που έκανε το αυτοκίνητο, μέχρι και το σημείο που ακινητοποιήθηκε εξαιτίας της φωτιάς.

Οι κ.κ. Ραυτογιάννης και Διαμαντής διαπίστωσαν ότι 358 μέτρα πριν από το σημείο που ακινητοποιήθηκε το όχημα σημειώθηκε η πρώτη πρόσκρουση στο διαχωριστικό της Αττικής Οδού. Μέχρι το σημείο που ακινητοποιήθηκε χτύπησε άλλες τέσσερις φορές δυνατά και τουλάχιστον άλλες δύο, με μικρότερη δύναμη πάνω στο τσιμεντένιο στηθαίο. Από τη στιγμή που ακινητοποιήθηκε, για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα δεν υπήρξε εστία φωτιάς, που να είναι ορατή από μακριά.

Οι πραγματογνώμονες διαπίστωσαν επίσης ότι υπάρχουν ίχνη διαρροής λαδιού κατά μήκος της διαδρομής μέχρι την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου. Οι ειδικοί συγκέντρωσαν και διάφορα τμήματα αυτοκινήτου, όπως κρύσταλλα, βίδες και άλλα μεταλλικά αντικείμενα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι ζητήθηκε η διενέργεια συμπληρωματικής αυτοψίας από τεχνικούς συμβούλους της οικογένειας «ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να εξετάσουμε τις συνθήκες του γεγονότος. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μία διασταύρωση των δικών μας ερευνών με την έρευνα της ΕΛΑΣ». Τα στοιχεία που έχουν βρεθεί μπορεί να οδηγούν σε σημαντικές αποκαλύψεις σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.