ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο με τη φωτιά στην καμπίνα του τζιπ του Μαυρίκου-Αυτοψία από πραγματογνώμονες της οικογένειας

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση του θανάτου του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου. Από το πρωί τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας Μαυρίκου πραγματοποιούν αυτοψία στο σημείο όπου ο εκδότης έχασε τη ζωή του. Την ίδια ώρα ένα νέο βίντεο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τον ALPHA ανατρέπει τα δεδομένα της υπόθεσης του θανάτου του Παναγιώτη Μαυρίκου. Στο βίντεο φαίνεται η πυρκαγιά να εκδηλώνεται στην καμπίνα των επιβατών και να επεκτείνεται στη συνέχεια στο μπροστινό μέρος του οχήματος.

Οι  κ.κ. Ραυτογιάννης και Διαμαντής εξετάζουν σπιθαμή προς σπιθαμή το σημείο προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη και το αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια η διενέργεια αυτοψίας εγκρίθηκε κατόπιν της μηνυτήριας αναφοράς, την οποία υπέβαλε το δικηγορικό γραφείο για λογαριασμό της οικογένειας του Παναγιώτη Μαυρίκου.

maurikos3

Η αυτοψία θα διενεργηθεί, διότι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας δεν είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν κατά την αυτοψία που διεξήχθη από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

maurikos9

Εκτός της αυτοψίας, την Δευτέρα θα εξετάσουν από κοινού την Porsche Cayenne οι πραγματογνώμονες του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών και οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας. Το πόρισμα που θα εξαχθεί αναμένεται σε περίπου 15 ημέρες.

maurikos8

Τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα είναι πολλά. Η έρευνα μέχρι τώρα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για εμπρησμό, ωστόσο- σύμφωνα με την εξέταση τού οπτικού υλικού από τις κάμερες της Αττικής Οδού- υπήρξε διαρροή καυσίμου.

maurikos6

Πλέον δεν είναι απίθανη η εκδοχή του ατυχήματος, με βάση όσα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής από την αστυνομική έρευνα, ωστόσο, ακόμη παραένουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι αυτή την ώρα είναι, πρώτον, ότι από τους πυροτεχνουργούς και τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, δεν βρέθηκε το παραμικρό ίχνος οποιουδήποτε μηχανισμού, ή άλλο στοιχείο στο αυτοκίνητο και στο σημείο του τραγικού συμβάντος, που να οδηγεί στο συμπέρασμα της δολιοφθοράς.

maurikos5

Δεύτερο, από την πολύ προσεκτική μελέτη των βίντεο που έχει καταγραφεί από τις κάμερες της Αττικής Οδού, τα οποία οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής είδαν πολλές φορές, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό φαίνεται το εξής: το Porsche Cayenne κινείται στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας, όταν ξαφνικά άρχισε να μειώνει ταχύτητα και να παρεκκλίνει ελαφρά από την πορεία του, να «ακουμπάει» στο διαχωριστικό διάζωμα και να σέρνεται επάνω του για λίγα μέτρα.

maurikos4

Στη συνέχεια ακινητοποιείται και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα διακρίνεται πρώτα λίγος καπνός και σχεδόν ταυτόχρονα φλόγα που τυλίγει το αυτοκίνητο. Πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, όπως λένε οι αστυνομικοί, στο βίντεο φαίνονται υγρά στο δρόμο κάτω από το αυτοκίνητο, που πιθανολογείται ότι είναι διαρροή καυσίμου. Ο 42χρονος εκδότης, δεν μπόρεσε να βγει από το όχημα, γιατί δεν άνοιγε η πόρτα του οδηγού, καθώς είχε κολλήσει στο διάζωμα.

maurikos2

Τα ερωτήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς, είναι αν συνέβη κάτι στον οδηγό, γι’ αυτό και δεν είχε καλά αντανακλαστικά τη δεδομένη στιγμή και τι μπορεί να ήταν αυτό και βέβαια το αυτοκίνητο εξετάζεται από πραγματογνώμονες, για να διαπιστωθεί αν υπήρξε οποιοδήποτε μηχανικό πρόβλημα και κυρίως τι και από ποιο σημείο προκάλεσε την ανάφλεξη.