Υποχρεωτική η παρουσία των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Την αυτοπρόσωπη παρουσία των 18 κατηγορουμένων για την υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα, διέταξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση ύστερα από αίτημα της οικογένειας Φύσσα.

Από την επόμενη συνεδρίαση, που θα διεξαχθεί στις 24 Ιουνίου, στο εδώλιο θα καθίσουν και οι 18 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Ρουπακιάς, η απουσία του οποίου είχε προκαλέσει την έκρηξη της οικογένειας Φύσσα.

«Το δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να καλέσει τους κατηγορούμενους προς διερεύνηση της αλήθειας. Είναι απαραίτητη η εμφάνιση των κατηγορουμένων κατά τη διάρκεια της εξέτασης των μαρτύρων για να δούμε αν πράγματι τους αναγνωρίζουν» είπε η εισαγγελέας της έδρας, επισημαίνοντας ότι ο μάρτυρας που ακολουθεί (σ.σ. μέλος της παρέας του Παύλου Φύσσα) είναι αυτόπτης και φέρεται να έχει αναγνωρίσει δύο άτομα.

Η πλειονότητα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων διαφώνησε με την εισαγγελική πρόταση προβάλλοντας τον ισχυρισμό πως η καθημερινή παρουσία των εντολέων τους στο δικαστήριο θα έχει για εκείνους οικονομικές συνέπειες καθώς θα τους δημιουργήσει προβλήματα με την εργασία τους. Επιπλέον, αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο το συγκεκριμένο αίτημα δεν υποβλήθηκε νωρίτερα και άφησαν αιχμές για παρεμβάσεις στους μάρτυρες.

«Μην αφήνεται αιχμές να αιωρούνται. Να είστε σαφής», ήταν η παρατήρηση της προέδρου του δικαστηρίου.