Δύο συλλήψεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για εισαγωγή 6,2 κιλών χασίς υδροπονικής καλλιέργειας

Δύο Ελληνες, ένας 35χρονος κι ένας 42χρονος, συνελήφθησαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», για μεταφορά και εισαγωγή ναρκωτικών στην ελληνική Επικράτεια.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για εισαγωγή από την Ολλανδία στην Ελλάδα σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών με σκοπό τη μεταφορά τους στην Κύπρο, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν στο αεροδρόμιο τον 35χρονο, κατά την άφιξή του με πτήση από το Αμστερνταμ της Ολλανδίας.

Κατά τον έλεγχο του ταξιδιωτικού σάκου που μετέφερε, βρήκαν σ’ αυτόν και κατέσχεσαν 6.230 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), που είχε τυλίξει με φύλλα χαρτιού μελάνης-καρμπόν και επαλείψει με φαρμακευτική αλοιφή, προκειμένου να μην ανιχνεύονται από τα μηχανήματα των αεροδρομίων ή από αστυνομικούς σκύλους.

Οπως εξακριβώθηκε, ο 35χρονος ενεργούσε για λογαριασμό και κατ’ εντολή του 42χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε στον χώρο του αεροδρομίου να εποπτεύει τη διαδικασία εισαγωγής και συνελήφθη.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες εμπλέκονται και σε διακίνηση παράνομων μεταναστών, καθώς διευκόλυναν την είσοδο ή έξοδό τους από τη χώρα, καθώς και την παράνομη διαμονή τους.

Στην κατοχή του 42χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πληθώρα πλαστών πιστοποιητικών (δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων ελληνικών και ξένων Αρχών και άδειες οδήγησης), βιβλιάρια καταθέσεων και πιστωτικές κάρτες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5191935/dyo-syllhpseis-sto-eleytherios-benizelos-gia-eisagwgh-6-2-kilwn-xasis-ydroponikhs-kalliergeias/