Πανελλήνιες: Στο νοσοκομείο με κρίση πανικού δύο μαθητές

Το κύριο συναίσθημα που επικρατεί στην ψυχολογία των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, δεν είναι άλλο από το άγχος.

Αρκετά παιδιά καταφέρνουν να το διαχειριστούν, κάποια άλλα όμως παραδίνονται στην ταραχή που προκαλεί το στρες των εξετάσεων.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας των Πανελληνίων, δύο μαθητές από τον Βόλο κατέληξαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα κρίσης πανικού.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στο 8ο Λύκειο Βόλου, στις 8:30, όταν ένας υπό εξέταση μαθητής αισθάνθηκε αδιαθεσία, έχασε τις αισθήσεις του και αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο.

Στη δεύτερη περίπτωση, μία μαθήτρια, στο 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας, γύρω στις 11:00, δεν αισθάνθηκε καλά και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Και οι δύο μαθητές είναι καλά στην υγεία τους, αφού λίγο αργότερα αποχώρησαν από το νοσοκομείο, ενώ αναμένεται να επανεξετασθούν στην επαναληπτική διαδικασία των εξετάσεων, στις 6 Ιουνίου.

Προτεινόμενα για εσάς