Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ την Κυριακή στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ την Κυριακή το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που θα συζητείται και θα ψηφίζεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι “η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., μετά τον σφαγιασμό των συντάξεων και των λαϊκών εισοδημάτων με τον, πρόσφατα, ψηφισμένο αντιασφαλιστικό – φορομπηχτικό νόμο, προωθεί για ψήφιση ένα νέο μνημονιακό Πολυνομοσχέδιο”.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο σε κινητοποιήσεις και συλλαλητήριο, υποστηρίζοντας ότι “πρόκειται για ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο που θεσμοθετεί ‘αυτόματο μηχανισμό – κόφτη’ περικοπής μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών στο όνομα της επίτευξης ‘πλεονασμάτων’ στον κρατικό προϋπολογισμό για την πληρωμή τόκων και χρεολυσίων στους δανειστές και μάλιστα με τρόπο που παρακάμπτει τη Βουλή και ακυρώνει τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στη χώρα μας. Στην ουσία τίθεται σε λειτουργία μια μηχανή φτωχοποίησης που θα δουλεύει ακατάπαυστα παράγοντας εξαθλίωση από τη μία και πλεονάσματα από την άλλη”.

Κατέληξαν στην ανακοίνωσή τους, καταγγέλλοντας πως με αυτή την πολιτική της κυβέρνησης “λεηλατούνται τα λαϊκά εισοδήματα και η δημόσια περιουσία” και υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση “αγωνίζεται για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ και κεφαλαίου”.