Γεύματα στους άστεγους προσέφερε η Ακαδημία Αρχιμαγείρων

Χριστουγεννιάτικο δείπνο με εξαιρετικά εδέσματα και γλυκά μαγείρεψαν και σέρβιραν τα μέλη της Ακαδημίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας στους αστέγους που φιλοξενούνται στο Υπνωτήριο Αστέγων των Γιατρών του Κόσμου στον Κολωνό.

«Φιλοσοφία μας είναι πρώτα ο άνθρωπος και μετά όλα τα υπόλοιπα» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ακαδημίας, Γιώργος Λύτρας.

Η Ακαδημία, ένας πολιτιστικός σύλλογος που αποτελείται από αρχιμάγειρες, μάγειρες, ζαχαροπλάστες και καθηγητές γαστρονομίας τουριστικών σχολών, ιδρύθηκε την άνοιξη του 2014 και έχει ως στόχο την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και δράσεις κοινωνικού περιεχομένου.

«Ήταν κάτι που έλειπε από τον χώρο μας και ωθούμενοι από την αλληλεγγύη για τους συνανθρώπους μας στη δύσκολη εποχή που ζούμε, θέλουμε κι εμείς να βάλουμε το λιθαράκι μας, δε ζούμε σε άλλο κόσμο» επισημαίνει ο κ. Λύτρας.

Στο Υπνωτήριο μένουν αυτή τη στιγμή 51 άτομα, στην πλειοψηφία άνδρες, περιγράφει ο γενικός γραμματέας των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, στους οποίους παρέχεται φαγητό, ζεστό μπάνιο και καθαρά ρούχα, ενώ παράλληλα αναζητούνται πιο μόνιμες υποδομές.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64109275