Με "ματωμένα" γάντια οι νοσηλευτές στο υπουργείο Υγείας

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί την Παρασκευή 15 Απριλίου η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ).

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας κάνουν λόγο για “υποβάθμιση και απαξίωση του νοσηλευτικού επαγγέλματος” και για “πολιτική αδιαφορία για τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού”.

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία, διεκδικούν ικανό αριθμό πραγματικών προσλήψεων, ασφαλείς αναλογίες νοσηλευτών / ασθενών για ποιοτικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού στο ΕΣΥ, με ξεχωριστό τρόπο πρόσληψης, αξιολόγησης, εξέλιξης και ενιαία, πανεπιστημιακού επιπέδου, νοσηλευτική εκπαίδευση.

Την ίδια ώρα, καταγγέλλουν ότι πανελλαδικά υπάρχουν 20.000 κενά νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία. Εκτός από τα πανό με τα αιτήματά τους, οι νοσηλευτές διαμαρτυρήθηκαν με τις λευκές μπλούζες εργασίας τους, ενώ κάποιοι άλλοι φορούσαν γάντια στα οποία είχαν βάλει κόκκινη μπογιά για να μοιάζουν ματωμένα.