Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μεταφορών από εκπαιδευτές οδήγησης

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν το πρωί οι εκπαιδευτές οδήγησης στο υπουργείο Μεταφορών, με σκοπό να διαρκέσει μέχρι τις 10, λόγω της κατάργησης με νόμο (για το ενιαίο μισθολόγιο), των σχετικών επιδομάτων που λάμβαναν.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών οδήγησης, κ. Ηλιάδης, σε εκπομπή του Mega, ανέφερε πως “η αποχή από τα καθήκοντα των εκπαιδευτών έχει ξεκινήσει από τις αρχές Ιανουαρίου”. Πρόσθεσε ότι ο κλάδος έχει πρόβλημα με την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών και των φορολογικών υποχρεώσεων ενώ σημείωσε ότι “πάνω από 10.000 είναι ο κόσμος που περιμένει να πάρει το δίπλωμά του”.

Από τη μεριά της, η Υφυπουργός Μεταφορών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, επισήμανε ότι “ο αγώνας μας είναι κοινός με τους εξεταστές”, ενώ τόνισε ότι “χθες έγινε μια πρώτη επαφή με τα τεχνικά κλιμάκια”.

Όπως δήλωσαν οι εκπαιδευτές οδήγησης, η διαδικασία για την απόκτηση διπλώματος έχει ουσιαστικά “παγώσει”, από την στιγμή που οι εξεταστές δεν προσέρχονται, αφού δεν πληρώνονται. Χαρακτηριστικά ανέφεραν πως “εδώ και δύο μήνες δεν διενεργούνται εξετάσεις και περισσότεροι από 5.000 – 6.000 μαθητές δεν μπορούν να πάρουν δίπλωμα. Βρισκόμαστε σε μια ιδιότυπη μορφή “lock out”.

Ο εκπρόσωπος τών οδηγών, κ. Ζωγράφος, ανέφερε: “Eίμαστε ο μοναδικός κλάδος που θα φέρει έσοδα στο κράτος και οι υπάλληλοι-εξεταστές δεν πηγαίνουν στη διαδικασία γιατί δεν πληρώνονται”, ενώ συμπλήρωσε ότι”πρέπει άμεσα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να ξεκινήσουν οι εξετάσεις για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση”.