Αγιά Ιμπραήμ - Η μαντίλα, ο ρατσισμός και τα όνειρα ενός κοριτσιού

Οι χθεσινές εικόνες της μαθήτριας που συμμετείχε στην παρέλαση φορώντας την μαντίλα, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Ευτυχώς, για τους περισσότερους σχολιαστές στα social media, η εικόνα του νεαρού κοριτσιού έστειλε ένα όμορφο μήνυμα κατά του ρατσισμού και υπέρ της διαφορετικότητας.

Σε συνέντευξή της, που φιλοξενεί η εφημερίδα “Έθνος”, η 18χρονη μαθήτρια Αγιά Ιμπραήμ, που γεννήθηκε στην Ελλάδα και η καταγωγή της είναι από την Αίγυπτο, επισημαίνει ήθελε να στείλει ακριβώς αυτό το μήνυμα: κατά του ρατσισμού και του φανατισμού.

«Το περίμενα ότι το θέμα θα συζητιόταν. Άλλωστε με τη μαντίλα φαινόμουν διαφορετική από τους υπόλοιπους μαθητές. Ήθελα όμως να περάσω το μήνυμα ότι μπορούμε όλοι μαζί να ζήσουμε ειρηνικά ακόμα και αν είμαστε διαφορετικοί. Έλληνες, Αιγύπτιοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι μπορούμε να είμαστε δίπλα ο ένας στον άλλον από τη στιγμή που δεν υπάρχουν φανατισμός και ρατσισμός.Κατάλαβα ότι αυτό το μήνυμα έγινε αποδεκτό αν και κάποιοι το πήραν αρνητικά».

Η Αγιά, που είναι μαθήτρια της τελευταίας τάξης του 41ου Λυκείου Αθηνών, είναι αριστούχος και θέλει να γίνει οδοντίατρος.