Στην εντατική η 23χρονη Ελληνίδα φοιτήτρια από το τροχαίο στην Ισπανία

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται Ελληνίδα 23χρονη φοιτήτρια, η οποία επέβαινε στο πούλμαν που ανατράπηκε το πρωί της Κυριακής έξω από το Φρέζιναλς της Ισπανίας. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, η φοιτήτρια Ευαγγελία Κολόμβου νοσηλεύεται στο Βαλεμπρόν της Βαρκελώνης, ένα από τα καλύτερα δημόσια νοσοκομεία της Ισπανίας.

Σοβαρή χαρακτηρίζουν οι θεράποντες γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Vall d´Hebron της Βαρκελώνης την κατάσταση της υγείας της ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), η ασθενής νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου καθώς είναι σοβαρά τραυματισμένη και έχει υποβληθεί σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, ωστόσο βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνα και Θρησκευμάτων Σία Αναγνωστοπούλου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική Πρεσβεία στη Μαδρίτη, από όπου έχει διαρκή ενημέρωση. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, ο δεύτερος Έλληνας που επίσης επέβαινε στο πούλμαν είναι καλά στην υγεία του.

Επτά από τις 13 φοιτήτριες που σκοτώθηκαν στο τροχαίο με πούλμαν στην Ισπανία ήταν από την Ιταλία, δύο από τη Γερμανία, μια από τη Ρουμανία, μια από τη Γαλλία, μια από το Ουζμπεκιστάν και μια από την Αυστρία. Οι φοιτήτριες είχαν ηλικία από 19 έως 25 ετών και μερικές δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας την ώρα που σημειώθηκε το τροχαίο.

Το πούλμαν, έπειτα από απότομο ελιγμό του οδηγού, βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο όχημα.  Ο οδηγός του λεωφορείου, που ανακρίθηκε από την αστυνομία, νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας με θλάση στη θωρακική κοιλότητα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ισπανίας Τζόρτι Τζάνε είναι πιθανόν ο οδηγός του λεωφορείου να αποκοιμήθηκε και έτσι να εξηγείται ο απότομος ελιγμός του λίγο πριν το δυστύχημα.

Η εμφάνισή του ενώπιον του ανακριτή, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για σήμερα, αναβλήθηκε, δήλωσε δικαστική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.