Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση - Συλλήψεις σε Ν. Ιωνία και Αργουρούπολη

«Μασκαρεμένοι» σε διανομείς φαγητού, 8 άνδρες, μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης, διακινούσαν λαθραία πακέτα με τσιγάρα και καπνό στην Νέα Ιωνία.

Την οργάνωση κατάφερε να εξαρθρώσει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, πραγματοποιώντας συλλήψεις σε Νέα Ιωνία και Αργυρούπολη.

Πρόκειται για επτά υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας από 15 έως 49 ετών και έναν 46χρονο Έλληνα. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τέσσερις συνεργοί τους. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και τα αρχηγικά μέλη της σπείρας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, περί φορολογίας καπνού και περί αλλοδαπών, καθώς και για παράβαση των νόμων περί τελωνειακού κώδικα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους και δρούσαν μεθοδικά και οργανωμένα. Δύο από τα μέλη, μεταξύ των οποίων και ο 46χρονος Έλληνας, είχαν το ρόλο του προμηθευτή και του «εισπράκτορα» των κερδών, τρία μέλη είχαν αναλάβει την φύλαξη της οικίας, ενώ οι υπόλοιποι διακινούσαν και πωλούσαν τα πακέτα των τσιγάρων και του καπνού με τη χρήση μοτοσυκλετών, στις οποίες είχαν προσαρμόσει κουτιά μεταφοράς, υποδυόμενοι τους διανομείς φαγητού.

Στην κατοχή τους, καθώς και από την έρευνα που έγινε σε οικίες στη Νέα Ιωνία και στην Αργυρούπολη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14.404 πακέτα τσιγάρων, 665 πακέτα καπνού, τέσσερις δίκυκλες μοτοσυκλέτες με προσαρμοσμένα σε αυτές κουτιά μεταφοράς διανομέων φαγητού και ένα Ι.Χ αυτοκίνητο. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Προτεινόμενα για εσάς