Χίλιοι πρόσφυγες θα μεταφερθούν από τον Πειραιά σε κέντρα φιλοξενίας

Περίπου 1.000 πρόσφυγες αναμένεται να μεταφερθούν εντός της ημέρας από τον Πειραιά σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας, σε μία προσπάθεια να αποφορτιστούν οι επιβατικοί σταθμοί του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, όπου διαμένουν προσωρινά τουλάχιστον 3.500 άτομα.

Όπως αναφέρουν πηγές από την περιφερειακή ενότητα Πειραιά, στο λιμάνι του Πειραιά αναμένονται 11 πούλμαν, που θα παραλάβουν περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες για να τους μεταφέρουν και να τους διαμοιράσουν σε κατασκήνωση στον Άγιο Ανδρέα στη Νέα Μάκρη, σε ξενοδοχεία που έχουν διατεθεί στις Θερμοπύλες, αλλά και σε διαμορφωμένο κέντρο στα Τρίκαλα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, πολλοί από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες παρά τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται αρνούνται να μετακινηθούν.

Μιλώντας το πρωί σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή που το λιμάνι του Πειραιά ορίστηκε ως ένας τόπος προσωρινής παραμονής προσφύγων και μεταναστών υπάρχει άριστη συνεργασία του κεντρικού λιμεναρχείου του Πειραιά, των αρμόδιων υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας, των εθελοντών και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί σε τέτοιο βαθμό και δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα από πλευράς τάξης και ασφάλειας. Οι περιπολίες στελεχών είναι συνεχείς, πρόσθεσε και τόνισε ότι τα στελέχη του λιμεναρχείου επεμβαίνουν συνεχώς, προκειμένου να μπορέσουν να διαχειριστούν ακόμα και λειτουργικά προβλήματα των ανθρώπων αυτών.