Δύο ακόμη νεκροί στη βόρεια Ελλάδα από την κακοκαιρία

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός από την κακοκαιρία στη χώρα.

Τη χειρότερη δυνατή κατάληξη είχαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας από το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή του Γαλλικού Ποταμού στην Νέα Φιλαδέλφεια Θεσσαλονίκης καθώς εντοπίστηκε νεκρός πολύ κοντά στο σημείο όπου αρχικά είχε παρασυρθεί από τα φουσκωμένα νερά του ποταμού. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, ο 44χρονος άνδρας προσπάθησε να διασχίσει πεζός το χείμαρρο και παρασύρθηκε.

Ανάλογη κατάληξη είχαν και οι έρευνες που διεξάγονταν στο νομό Κιλκίς, μεταξύ των οικισμών Άσπρος και Κοκάρτζα, όπου εντοπίστηκε νεκρός ένας άλλος 49χρονος άνδρας ο οποίος επέβαινε σε όχημα που έπεσε σε αρδευτικό κανάλι. Ο οδηγός του οχήματος, που είχε πινακίδες της ΠΓΔΜ, κατάφερε να απεγκλωβιστεί και ειδοποίησε τις αρχές.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην βόρεια Ελλάδα, έχουν χάσει τη ζωή τους άλλα δύο άτομα: ένας 77χρονος αγρότης ο οποίος προσπάθησε να διασχίσει με τρακτέρ την κοίτη χειμάρρου και παρασύρθηκε αλλά και ένας 63χρονος οδηγός ΙΧ που παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο στην επαρχιακή οδό Σχολάρι – Λαγκαδίκα Θεσσαλονίκης.

Ο καιρός παραμένει κακός σε όλη τη χώρα. Βροχές και τοπικές καταιγίδες βαθμιαία ισχυρές αναμένονται στο Ιόνιο και από το απόγευμα στην Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τη νύχτα τα Δωδεκάνησα προβλέπει και για σήμερα η ΕΜΥ.

Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες ισχυρότερες στα νότια, αναμένονται από το απόγευμα και στην Αττική.