Ειδικός φρουρός και υπαστυνόμος διακινούσαν λαθραία ποτά και εξέδιδαν γυναίκες

Ένας ειδικός φρουρός και ένας υπαστυνόμος ήταν μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε λαθραία ποτά και εξέδιδε αλλοδαπές γυναίκες, σε περιοχές της Αττικής και της Χαλκίδας και η οποία εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, οι δυο αστυνομικοί τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τρεις Έλληνες (ηλικίας 46, 50 και 65 ετών) καθώς και ειδικός φρουρός, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται υπαστυνόμος και δυο άγνωστα, μέχρι στιγμής, άτομα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, των παραβάσεων του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, της παράβαση καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, η εγκληματική οργάνωση δρούσε από το 2014, με συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία και επιμέρους ρόλους, ενώ δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διακίνηση λαθραίων ποτών και στην έκδοση αλλοδαπών γυναικών. Ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχε ο 50χρονος, που καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης για τη διακίνηση των λαθραίων ποτών και συγκέντρωνε τα χρηματικά ποσά από τις πωλήσεις. Παράλληλα, ο ίδιος, μαζί με έναν από τους δυο άγνωστους συνεργούς του κυκλώματος, ήταν υπεύθυνοι για τα ερωτικά ραντεβού των εκδιδομένων γυναικών, τα οποία γίνονταν σε ξενοδοχεία της Αττικής και της Χαλκίδας.

Προτεινόμενα για εσάς