Στο "κόκκινο" το Αγροτικό - Συνεχίζουν τους αποκλεισμούς οι Βούλγαροι

Οι Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών, συνεχίζουν τα αντίποινα για τα μπλόκα των αγροτών στα τελωνεία, “σφραγίζοντας” έτσι όλους τους κύριους μεθοριακούς σταθμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Οι οδηγοί, δηλώνουν διατεθειμένοι να συνεχίσουν τους αποκλεισμούς αν δεν άρουν οι αγρότες τους αποκλεισμούς από την πλευρά της Ελλάδας. Το μεσημέρι, μια ουρά 17 χιλιομέτρων είχε σχηματιστεί από τη βουλγαρική πλευρά στο τελωνείο του Προμαχώνα.

“Για έναν και πλέον μήνα επικρατεί κυκλοφοριακό χάος εδώ και εμείς, οι μεταφορικές επιχειρήσεις, έχουμ πληγεί πιο πολύ (…) Η κατάσταση μας ανάγκασε να αντιδράσουμε και να στήσουμε αυτά τα μπλόκα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βεσελίν Ντάνκο, ένας από τους οδηγούς φορτηγών που εμποδίζουν την κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε αυτόν τον πολυσύχναστο οδικό άξονα.

Άλλοι δύο μεθοριακοί σταθμοί στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα (Καπιτάν Πέτκο-Ορμένιο και Ίλιντεν-Εξοχή) έχουν επίσης αποκλειστεί.

Παράλληλα, την ΔΟΥ Τρικάλων απέκλεισαν συμβολικά για δύο ώρες, αγρότες – μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η ‘Ανοιξη».

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αναφέρεται ότι η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο των αποφάσεων που λήφθηκαν «για αγωνιστική κλιμάκωση στις συνεδριάσεις της συντονιστικής επιτροπής των Τρικαλινών αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας και στη συνέχεια στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου Νίκαιας, όπου η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η ‘Ανοιξη» συμμετέχει ανελλιπώς».