Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον Β. Γιακουμάκη: Τον έδεσαν σε καρέκλα, τον κρέμασαν από το παράθυρο

Συγκλονιστικές είναι οι νέες αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλαν τον Βαγγέλη  Γιακουμάκη συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων όπου φοιτούσε. Συγκάτοικος του άτυχου Βαγγέλη αναφέρει ότι «πριν τη συγκατοίκηση είχα δει τον Βαγγέλη χτυπημένο στο πρόσωπο και στα αυτιά» ενώ πρωτοετής φοιτητής της Γαλακτοκομικής υποστηρίζει: «Ακούστηκε ότι τον είχαν δέσει σε καρέκλα στο δωμάτιο του Κρητικού την ημέρα των εκλογών… είχαν κρεμάσει τον Βαγγέλη από το παράθυρο του δευτέρου ορόφου… τον είχαν ρίξει από τις σκάλες… τον είχαν κλείσει σε ντουλάπα δωματίου».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Έβλεπα στα διαλείμματα από την αρχή της σχολικής χρονιάς και ενώπιον άλλων σπουδαστών που βρισκόμασταν στην αυλή πολλές φορές τον σπουδαστή… να πηγαίνει από πίσω και να ρίχνει σφαλιάρες στον Βαγγέλη και αμέσως μετά αυτός και οι υπόλοιποι Κρητικοί να τον χλευάζουν. Άλλος σπουδαστής μου είχε πει ότι είδε τον Βαγγέλη να κατεβαίνει τρέχοντας τις σκάλες με κατεύθυνση προς το δωμάτιό του και το πρόσωπό του ήταν κατακόκκινο. Πίσω από τον Βαγγέλη έτρεχε ο… κρατώντας μια πετσέτα που του την είχε περάσει στο λαιμό, ο Βαγγέλη όμως κατάφερε να ξεφύγει και κλειδώθηκε στο δωμάτιό του. Ο… γελούσε. Άλλος φοιτητής μου είχε πει ότι την προηγούμενη χρονιά ο… τον είχε κλοτσήσει στις σκάλες από το δεύτερο όροφο στον πρώτο».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso» τον είχαν δει να περιφέρεται με πρησμένο πρόσωπο και αίμα στα αυτιά, ενώ οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι του είχαν σπάσει ακόμη και το κρεβάτι για να μην μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια. «Του έκλειναν το ζεστό νερό, τον έβαζαν σε ντουλάπια και του πετούσαν κέρματα, τον ξύριζαν παρά τη θέλησή του» περιγράφει άλλος μάρτυρας. Άλλοι περιγράφουν ότι είχαν δει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη να τρέχει να κλειδωθεί στο δωμάτιό του για να ξεφύγει από τα χέρια των νταήδων που τον βασάνιζαν.