Ομάδες περιφρούρησης από τους κατοίκους στα Διαβατά

Συνεχίζεται η κοινωνική αναταραχή στα Διαβατά με αφορμή την αντίδραση των κατοίκων στην δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στον χώρο του του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου.

Χθες οι κάτοικοι πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση. Το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Δημήτρης Σκουλαριώτης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ειρηνικά, δεν έχουν πρόβλημα με τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς και πρόσθεσε ότι ο χώρος δεν είναι κατάλληλος.

Ομάδα περιφρούρησης θα παραμείνει στο χώρο μέχρι να επιστρέψει από την Αθήνα ο δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος και να τους ενημερώσει επίσημα για το αποτέλεσμα των επαφών του.

Στο μεταξύ χθες το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Σωκράτη Φάμελλο και τον Νίκο Παυλίδη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού Ηλία Λεοντάρη και τον γενικό επιθεωρητή Β. Ελλάδας της Αστυνομίας Δημήτρη Σοφιό, επισκέφθηκαν το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά, που πρόκειται να μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής προσφύγων.

Εκεί, ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών καθώς και για τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Φάμελλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα επικοινωνήσει με τις τοπικές κοινωνίες, με την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πληροφόρηση ως προς το τι ακριβώς θα γίνει στην περιοχή. Ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει δύο σημαντικές υποχρεώσεις· πρώτον να τηρήσει τις διεθνείς συνθήκες και να δείξει αλληλεγγύη στις προσφυγικές ροές και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει όλες εκείνες τις υποδομές, οι οποίες θα πρέπει να είναι άρτιες για την υγεία των ανθρώπων που θα φιλοξενηθούν, χωρίς να δημιουργούν ταυτόχρονα προβλήματα και να επιβαρύνουν τις τοπικές κοινωνίες.