ΚΕΕΡΦΑ: Νεοναζί παρεισέφρυσαν σε μπλοκ αγροτών αλλά απομονώθηκαν

Απομονώθηκαν οι νεοναζί που είχαν διεισδύσει σε μπλοκ αγροτών στην πανεργατική απεργία στο Σύνταγμα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ), αναφορικά με το επεισόδιο που σημειώθηκε με μέλη της Χρυσής Αυγής στο απεργιακό συλλαλητήριο.

«Σήμερα επιχείρησαν να διεισδύσουν σε μπλοκ αγροτών στο Σύνταγμα φωνάζοντας “Ο Κασιδιάρης στη Βουλή, τα τρακτέρ στην Εθνική” προκαλώντας την αγανάκτηση των απεργών. Φασιστοειδή προχώρησαν σε προπηλακισμούς αγωνιστών αλλά απομονώθηκαν με μαζικό τρόπο και αποχώρησαν από την απεργιακή συγκέντρωση» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ και ξεκαθαρίζει, όπως σημειώνει το in.gr, πως: «Σε αυτό τον αγώνα δεν αφήνουμε περιθώρια στη ρατσιστική δημαγωγία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής  με το να παριστάνουν τους προστάτες των συνδικάτων και των αγροτών, στήνοντας προβοκάτσιες στις απεργιακές συγκεντρώσεις».

Η ΚΕΕΡΦΑ σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Η θέση των νεοναζί δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, των τραμπούκων που επιτέθηκαν δολοφονικά στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και τους Αιγύπτιους αλιεργάτες  είναι στη φυλακή και όχι μόνο. Οι αγρότες στα μπλόκα και οι εργάτες στις απεργίες χρειάζεται να απομονώνουν παντού και πάντα τους απόγονους των ταγματασφαλιτών και των δωσίλογων της ναζιστικής  κατοχής.

»Δεν θα αφήσουμε τους φασίστες να ψαρεύουν στα θολά νερά για να χτίσουν ξανά τάγματα εφόδου κατά της Αριστεράς και των συνδικάτων. Καμιά προβιά δεν μπορεί να κρύψει το ναζιστικό δολοφονικό πρόσωπο τους».

Η ΚΕΕΡΦΑ δίνει το επόμενο ραντεβού αντιφασιστικής κινητοποίησης την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στις 11π.μ., στη Γρηγόρη Λαμπράκη και λεωφόρο Σχιστού «για να μην αφήσουμε τους χρυσαυγίτες να παριστάνουν τους αγανακτισμένους κατοίκους κατά των μεταναστών, ενώ ξαναφέρνουν τα τάγματα εφόδου των Ρουπακιάδων στη γειτονιά που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα».