Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο τραπεζικός που κατηγορείται για δωροδοκία

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο τραπεζικός υπάλληλος που συνελήφθη με 3.000 ευρώ προσημειωμένα χαρτονομίσματα, αμέσως μετά το ραντεβού που είχε με τον καταγγέλλοντα επιχειρηματία στη Βαρβάκειο.

Ο τραπεζικός , ο οποίος κατηγορείται για παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος , κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες και απέδωσε την καταγγελία σε σκευωρία σε βάρος του με στόχο, όπως ισχυρίστηκε, ο καταγγέλλοντας να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης σε φορολογικές υποθέσεις του.

Σε ό,τι αφορά το ποσό των 3.000 ευρώ, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για αμοιβή της συζύγου του η οποία είναι φοροτεχνικός και είχε αναλάβει κάποιες υποθέσεις του καταγγέλλοντα. Ο κατηγορούμενος μετά την απολογία του δήλωσε:
«Ήδη η αθωότητα μου έχει αρχίσει να αποδεικνύεται. Μετά από όσα έγιναν έχουμε καταλάβει περί τίνος πρόκειται και στην πορεία θα δώσουμε όλες τις λεπτομέρειες. Θα αναλύσουμε τα στοιχεία ένα προς ένα. Είναι προφανέστατη η σκευωρία».

Επισημαίνεται ότι και η σύζυγος του τραπεζικού υπαλλήλου είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση, ενώ κατηγορούνται ακόμα πέντε υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και ερευνάται ο ρόλος ενός ακόμα προσώπου. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο τραπεζικός υπάλληλος είχε πάρει και άλλα χρήματα από τον επιχειρηματία προκειμένου να «ξεκλειδώσει» τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.