Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού με "άρωμα" Ιονίου

Με την παρουσία χιλιάδων επισκεπτών που προσήλθαν για να παρευρεθούν σε εκθέσεις, διαλέξεις,  συνεδριακές εκδηλώσεις με θεματολογία, παρουσιάσεις, κ.α. με διεθνείς συμμετοχές, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 9 – 10 Ιανουαρίου 2016 το Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού χωρίς σύνορα – 2016, στο Hilton Athens, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πολυσυνεδρίου Money Show. 

hilton_eeeΙδιαίτερο χρώμα έδωσε η παρουσία πολλών Επτανησίων, καθώς και φίλων των νησιών του Ιονίου, οι οποίοι – στο περίπτερο της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας – είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για μια σειρά από δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που αφορούν στα νησιά του Ιονίου. Όπως σημειώνεται από την Ένωση, το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο, ιδιαίτερα για την εκστρατεία συγκέντρωσης φαρμακευτικού – υγειονομικού υλικού, παιχνιδιών και σχολικών ειδών για την νοτιοδυτική περιοχή της Λευκάδας που πλήγηκε από τον εγκέλαδο.

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας σε συνεργασία με το Σύλλογο Κερκυραίων και Φίλων της Κέρκυρας Β. Ελλάδος «ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ» και το Σύλλογο των εν Πάτραις Ιθακησίων «Ο ΟΔΥΣΣΕΥΣ»στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα αντίστοιχα, με την υποστήριξη επτανήσιων επιχειρηματιών.

Στους επτανήσιους και τους φίλους των νησιών προσφέρθηκε επίσης διπλό cd από το αφιέρωμα στην επτανησιακή μουσική και ένα γούρι για Καλή Χρονιά. 

Κεντρική φωτογραφία: Η Πρόεδρος της Ένωσης Επτανησίων Ελένη Κονοφάου (αριστερά) και η Γραμματέας Μαρία Γραμματικού.