Εμπλοκή σε πτήση της Aegean: Ισραηλινοί απαίτησαν να «μην πετάξουν» με Παλαιστινίους

Επεισοδιακή ήταν η αναχώρηση αεροσκάφους της Aegean την Κυριακή, στην προγραμματισμένη πτήση Α3 928 από Αθήνα προς Τελ Αβίβ. Στο αεροπλάνο είχαν ήδη επιβιβαστεί ισραηλινοί επιβάτες, που αντιλήφθηκαν ότι μαζί τους θα ταξίδευαν και δύο Παλαιστίνιοι. Ισραηλινοί επιβάτες αντέδρασαν και διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο πλήρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν την απογείωση, κάποιοι από αυτούς αρνήθηκαν να κάτσουν στη θέση τους και να προσδεθούν. Το πλήρωμα τότε ζήτησε την παρουσία της Αστυνομίας για να ελεγχθούν ξανά οι δύο Παλαιστίνιοι. Μετά από επικοινωνία του πληρώματος με την εταιρεία, οι δύο Παλαιστίνιοι αποβιβάστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο, ώστε να αναχωρήσουν με άλλη πτήση την επόμενη ημέρα, τη Δευτέρα.

Οι ισραηλινοί επιβάτες απαίτησαν από το πλήρωμα να γίνει πρόσθετος έλεγχος ασφαλείας σε όλους τους επιβαίνοντες. Το πλήρωμα τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους προειδοποίησε ότι όσοι διαμαρτύρονται θα αποβιβαστούν, θα χάσουν και το δικαίωμα αποζημίωσης.  Τελικά το αεροσκάφος απογειώθηκε με καθυστέρηση μιάμισης ώρας.

Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη η Aegean αναφέρει ότι, μετά την ανησυχία και έντονη διαμαρτυρία που εκφράστηκε από αριθμό ισραηλινών επιβατών, προέβη σε επιπλέον έλεγχο με την παρουσία και συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, από τον οποίο δεν εντοπίστηκε κάποιο ζήτημα.

Σύμφωνα με την Aegean, «πρόκειται για ένα μεμονωμένο και ατυχές περιστατικό, το οποίο έληξε σύντομα, χάρη στη συνεργασία και τη συναινετική διάθεση των δύο επιβατών, στους οποίους προσφέρθηκε η δυνατότητα να ταξιδέψουν με επόμενη πτήση, τα έξοδα της οποίας μαζί με τη διαμονή καλύφθηκαν από την εταιρεία.

Η AEGEAN λυπάται για το δυσάρεστο περιστατικό που δεν εκφράζει την εταιρεία και ευχαριστεί τους δύο επιβάτες για την κατανόηση και συνεργασία τους».