Αναστάτωση από Πρωτοχρονιάτικους «μποναμάδες» στον Κορυδαλλό

Νέο πρωτοχρονιάτικο «ρεβεγιόν» αναστάτωσε τις  φυλακές Κορυδαλλού. Δύο χρόνια μετά τις παράτυπες συναντήσεις αντιεξουσιαστών με τον Χριστόδουλο Ξηρό – λίγες ώρες πριν την εξαφάνιση του τελευταίου –   έναν νέο περιστατικό με εισαγωγή «εορταστικών δεμάτων» μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα, προκάλεσε την παρέμβαση των δικαστικών αρχών.

 Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει tovima.gr, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ομάδα κρατουμένων -κυρίως Γεωργιανών – από τη Α Πτέρυγα φέρεται να απαίτησε από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να τους παραδοθούν δέματα με φαγητά κι άλλα «δώρα» – αξίας όπως έλεγαν περίπου 1000 ευρώ – χωρίς κανέναν έλεγχο.
Σύμφωνα με πληροφορίες αν δεν γινόταν δεκτό το αίτημά τους απειλούσαν ότι θα προχωρούσαν σε … πρωτοχρονιάτικη εξέγερση και θα προκαλούσαν μεγάλη αναταραχή στις φυλακές.
Σύμφωνα με την ίδια εκδοχή οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι υποχώρησαν και δέχθηκαν οι κρατούμενοι να παραλάβουν τα «δώρα».  Όμως αυτή η κίνησή τους φέρεται να προκάλεσε την αντίδραση διευθυντικών στελεχών και των αρμοδίων δικαστικών λειτουργών που εποπτεύουν τις φυλακές.
Έτσι λίγες ώρες αργότερα κινήθηκαν διαδικασίες κλήσης για εξηγήσεις κι αυτοφώρου σε βάρος αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού, αλλά κι άλλων σωφρονιστικών υπαλλήλων. Χωρίς όμως τελικά να δοθεί άλλη συνέχεια…
Στελέχη της ΕΛΑΣ και του Υπουργείου Δικαιοσύνης που πληροφορήθηκαν   το συμβάν μιλούν για «ενδεικτική κατάσταση της χαλαρότητας που επικρατεί στους ελέγχους σε σωφρονιστικά ιδρύματα».