Άνοιξαν την αγκαλιά τους για να ζεστάνουν πρόσφυγες

Στα Λαγυνά Σουφλίου, την Κυριακή το πρωί, και ενώ πυκνό χιόνι έπεφτε σε όλη την περιοχή, οι κάτοικοι άνοιξαν την αγκαλιά τους για να ζεστάνουν 40 μετανάστες από την Συρία που έφτασαν εκεί περπατώντας μέσα στο κρύο από τα σύνορα με την Τουρκία, συγκινώντας τους πάντες.

Όπως αναφέρει το faros24.gr, ζεστή αγκαλιά την πρόσφεραν οι κάτοικοι του χωριού, αλλά και οι Αστυνομικοί που μέσα στην χιονοθύελλα τους έδωσαν από το περίσσευμα αγάπης που έχουν.

Στις 9.30 το πρωί μία ομάδα Σύρων μεταναστών την ώρα που χιόνιζε με τα πόδια έφθασε στην πλατεία των Λαγυνών, προερχόμενη από την Τουρκία.

Εκεί ντόπιοι βλέποντας ανάμεσά τους και δέκα περίπου παιδιά τους οδήγησαν στην εκκλησία για να προστατευθούν από το κρύο και το χιόνι που έπεφτε ασταμάτητα.

prosfyges

Λίγο αργότερα έφθασαν οι Αστυνομικοί του Τυχερού και του Σουφλίου, και με κουβέρτες στα χέρια τύλιξαν τα μικρά παιδάκια για να προστατέψουν από το κρύο και τα μετέφεραν στα αυτοκίνητα μεταφοράς τους μέσα στο χιόνι που έπεφτε ασταμάτητα. Την ίδια ώρα κάποιοι ντόπιοι έδωσαν δεκάδες ψωμάκια – αντίδωρα από την εκκλησία, αφού γινόταν και το μνημόσυνο ενός πρόωρα αποβιώσαντα κατοίκου, και τα ψωμάκια οι αστυνομικοί τα μοίρασαν στους μετανάστες.
prosfuges 1

Οι μετανάστες οδηγήθηκαν σε κάποιο κέντρο φύλαξης της περιοχής και θα έχουν να θυμούνται για πολλά χρόνια πως σε αυτό το χωριό του Έβρου, που πέρυσι πλημμύρισε από τα νερά του ποταμού, υπάρχει τόσο μεγάλη η έννοια της φιλοξενίας που πλημμυρίζει τις καρδιές τους.

prosfyges 3