Ξεβράζει σορούς προσφύγων η θάλασσα στους Φούρνους

Και νέες σοροί, πιθανότατα προσφύγων, ξεβράστηκαν σε θαλάσσιες περιοχές των Φούρνων Ικαρίας την Τρίτη το μεσημέρι. Με τον τρόπο αυτό ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών που ανασύρθηκαν από την ευρύτερη περιοχή το τελευταίο δεκαήμερο.

Το μεσημέρι της Δευτέρας εντοπίστηκαν τέσσερις ακόμη σοροί, όλες σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, και θα μεταφερθούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για νεκροψία-νεκροτομή. Επρόκειτο για ένα κορίτσι, δύο γυναίκες και άνδρα, όπως αναφέρει το tovima.gr.

Την περασμένη Κυριακή είχε εντοπιστεί η σορός κοριτσιού, την περασμένη Πέμπτη ανασύρθηκαν οι σοροί δύο γυναικών, μία ημέρα νωρίτερα η σορός άλλης γυναίκας, όπως και την περασμένη Τρίτη. Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, τέλος, σε παραλία βόρεια των Φούρνων εντοπίστηκε και η σορός 16χρονης.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, πιθανότατα πρόκειται για θύματα ναυαγίων που σημειώθηκαν είτε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, είτε και εντός των τουρκικών και κατέληξαν μαζικά στη θαλάσσια περιοχή των Φούρνων. Σε κάθε περίπτωση, η ταυτοποίησή τους είναι πλέον εξαιρετικά δυσχερής.