Επίθεση κουκουλοφόρων κατά αστυνομικών και ελεγκτών σε Πατησίων και Ομόνοια

Επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας εναντίον αστυνομικών στην περιοχή του Πολυτεχνείου ενώ λίγο αργότερα επίθεση δέχτηκαν και ελεγκτές στο σταθμό του μετρό στην Ομόνοια.

Το επεισόδιο κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ σημειώθηκε περίπου στις 8:00 μ.μ. στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σολωμού, όπου μία μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ είχε σπεύσει για να επιληφθεί σε περίπτωση τροχαίου με εγκατάλειψη του θύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη στιγμή που οι αστυνομικοί επιχειρούσαν σύλληψη για το τροχαίο, μία ομάδα 20-30 ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, τους επιτέθηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός στο χέρι.

Λίγο αργότερα, η ίδια ή άλλη ομάδα κουκουλοφόρων, αυτή τη φορά αποτελούμενη από περίπου 10 άτομα, επιτέθηκε σε τρεις ελεγκτές των δημοσίων συγκοινωνιών, μέσα στον σταθμό, και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Τουλάχιστον ένας από τους ελεγκτές που έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες (η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία).

Είχε προηγηθεί μοτοπορεία διαμαρτυρίας για τη μη έκδοση στην Ιταλία των πέντε φοιτητών που συμμετείχαν σε πορεία την Πρωτομαγιά στο Μιλάνο, χωρίς όμως να προκύπτει από πουθενά ότι οι κουκουλοφόροι είχαν σχέση με την πορεία.