Γραμματόσημα μιας άλλης εποχής

Μία περιπλάνηση στην εποχή που τα παραδοσιακά παντοπωλεία, οι καφενέδες και τα περιοδικά της εποχής αναρτούσαν μερικές από τις πιο δημοφιλείς διαφημιστικές αφίσες προϊόντων, μας χαρίζουν τα γραμματόσημα της νέας αναμνηστικής σειράς «Εταιρικά Σήματα, Λογότυπα, Προϊόντα που άφησαν εποχή» από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Πρόκειται για πέντε γραμματόσημα -κυκλοφορούν την ερχόμενη Δευτέρα-, που αναδεύουν θύμησες από γλυκές παλιές εποχές, ενώνοντας το σήμερα με το χθες, και είναι:

– ο γνωστός μας ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος, σήμα κατατεθέν του μακροβιότερου καφέ των Ελλήνων, μας θυμίζει πως «Έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες»

– τα ευωδιαστά μπαχαρικά ΗΛΙΟΣ, αποτελούν το μυστικό της Ελληνίδας μαγείρισσας τα τελευταία 95 χρόνια

– το μέλι Αττική, κάνει τη ζωή πιο γλυκιά σε κάθε ελληνικό σπίτι από το 1928

– οι ηλεκτρικές συσκευές ΠΙΤΣΟΣ, βρίσκονται στην υπηρεσία του ελληνικού νοικοκυριού εδώ και 150 χρόνια

– η εταιρία Χατζόπουλος, που από την «απλοϊκή» χαρτοσακούλα του 1931, κατέχει σήμερα ηγετική θέση στον κλάδο συσκευασίας προϊόντων.

1

Τα γραμματόσημα θα διατίθενται από τα ταχυδρομικά καταστήματα μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2016, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα, όπως αναφέρει το ethnos. Πλήρεις σειρές θα διατίθενται και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.